marți, iulie 16 2024

S-a încheiat o săptămînă cu mai multe evenimente legate de alergare. Într-o ordine aleatorie, acestea ar fi:
– Proiectul TransRomania Run (Diagonala Nebunilor) de traversare a României în alergare, de la est la vest, pe distanța de 822 de km a trecut cu bine de jumătate.

Cei trei alergători – Șerban Chiurlea, Gabriel Solomon și Corin Zinz – au avut parte de numeroase momente dificile, au avut și au probleme fizice, dar merg mai departe în cursa lor nebună.

Daniel Mușat, care și-a propus să alerge doar jumătate din această distanță și îndeplinit și el obiectivul. Mai multe amănunte pe site-ul proiectului sau pe blogurile lui Șerban și Gabriel. Aici un rezumat pentru Hotnews.ro.

– Prima ediție a Maratonului Apuseni a strîns la start aproape 300 de alergători în probele de maraton și semi-maraton. Organizare foarte bună (cel mai mare număr de voluntari, cu toții entuziaști și prietenoși, întîlnit la o cursă montană), un traseu extrem de frumos și alergabil pe circa 80% din distanță, seriozitate ardelenească, însă o vreme cam rece, cu rafale dese de ploaie, cam acestea ar fi ingredientele cursei.

Cîștigători la maraton au fost Dana Marin și Bogya Tamas. Rezultatele complete aici.

– Maratonistul Adi Bostan s-a clasat pe un excelent loc șapte în cadrul Olympus Marathon, cu un timp de 5h:06 min pe distanța de 45 km. Și ceilalți alergători români prezenți la acest concurs au avut clasări onorabile. Anul trecut, în cadrul aceleiași competiții, Adi Bostan a ocupat locul zece, în timp ce Gianina Tănase s-a clasat pe locul trei. Acum, la exact un an distanță, Gianina a terminat cu bine o altă probă, chiar mai dificilă: a devenit mamă.

Alergările începutului de iulie:

1-3 iulie: O nouă ediție a Gyilkosto Adventure Race. Această a șaptea ediție a competiției de aventură se va desfășura pe un traseu din Munţii Hăşmaş, Cheile Bicazului, Munţii Giurgeului şi Munţii Gurghiului.

7-10 iulie: Bucegi7500. Cea mai lungă, complexă și dură probă de alergare montană din România. Două probe: hobby (45 km) sau Elită (90 km).

9 iulie: Cros Hospice la Brașov. Probe pentru copii (420 m), tineri sau adulți (4,3km). Mai multe informatii aici – http://www.hospice.ro/crosul-alearga-tu-pentru-ei.

Comments

comments

Previous

ALERG la Maratonul Apuseni

Next

Cupa Maratoanelor Montane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also