luni, noiembrie 25 2024

Șosea

Maratonul Internațional Brașov, ediția a treia. La proba de cros 10 km au fost 323 finișeri, la semimaraton – 298 (iar cîștigători au fost Mihail Bizniuc – 1h:12min:44sec și Adelina Bălțoi – 1h:28min:14sec). În fine, 111 alergători au terminat cursa de maraton, pe primele locuri situîndu-se Viorel Tamaș – 2h:38min:53sec și Iulia Găinariu – 3h:08min:33sec. Să mai spunem că au fost și 105 echipe în proba Team Run. Altfel, rezultatele complete sunt disponibile aici.

O ediție aniversară, sărbătorită în număr mare. A zecea ediție a Crosului de noapte, desfășurat la Cluj. 852 de finișeri din peste 1000 de alergători validați. Rezultatele complete se găsesc aici.

Trail

La Petrovaselo în vie. Un concurs în vestul țării, cu traseul traversînd o podgorie. Două curse, de 14km și 28km. Un număr frumos de finișeri: 382. În proba cea mai lungă au cîștigat Ionuț Măran – 1h:59min:41sec și Alina Preda – 2h:45min:43sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

(Ultra)Montan

Transylvania 100, a patra ediție. O competiție desfășurată în Munții Bucegi, cu patru curse, de 100km, 50km, 30km și 20km. Peste 700 de concurenți, foarte mulți din afara țării. Pînă la redactarea acestei știri, rezultatele oficiale nu au fost încă anunțate pe site-ul concursului. Oricum, căștigător în proba cea mai lungă a fost Balint Bartha (România) – 16h:36min:37sec. Deloc neobișnuit pentru această perioadă a anului, vremea nu a fost deloc favorabilă, cu vînt, ploaie, ceață. În ciuda eforturilor organizatorilor, care au încercat să marcheze cît mai bine traseul, probleme au apărut din nou, ca și în anii precedenți, foarte mulți alergători rătăcind traseul. S-a ajuns în situația – cauzată de smulgerea marcajelor (nu se știe de cine!) – ca primii concurenți din proba de 30km să rateze traseul, ceea ce a influențat vădit rezultatele finale. Pe lîngă scăpările organizatorice, mulți alergători nu au respectat condițiile minimale cerute prin regulament, avînd echipament insuficient, ceea ce a contribuit totodată la rata mare a abandonurilor.

Ultra

Să începem cu un concurs cu ceva tradiție, ajuns la a șaptea ediție. E vorba de Supermaratonul Beckecsaba-Arad- Beckecsaba. Se aleargă cîte 100 km între localitatea din Ungaria și pînă în Arad, iar a doua zi se face drumul înapoi. Destul de mulți alergători români, cei mai numeroși în probele de ștafetă. Să notăm că la general a cîștigat o femeie, Szilagyi Szvetlana, care a parcurs cei 200 de km ai cursei într-un timp cumulat de 19h:59min:49sec. Mai multe detalii aici.

Și dacă tot e vorba de Ungaria și români, nu putem ignora Ultrabalaton, cursa de 218 km ce urmează conturul lacului Balaton. Din România, la individual, au participat nu mai puțin de 12 alergători, printre care și Florin Ioniță, cîștigătorul de anul trecut. Din păcate, din diverse motive – vremea prea caldă ziua, vînt puternic peste noapte, probleme medicale sau pur și simplu din cauza strategiei inadecvate – doar un singur român, Andrei Szell, a reușit să termine, el clasîndu-se pe locul 54, cu un timp de 29h:55min:48sec. Competiția a fost căștigată de britanicul Dan Lawson – 18h:30min:20sec.

*****

În încheiere, să mai spunem că tot în acest week-end a fost organizată cursa cu obstacole Asaltul Lupilor, Crosul Armânilor, iar pe 19 mai, la Național Arena din București, englezul Dan Thomson a alergat 10 km. Thomson a ajuns în România ca parte a proiectului său Run The World Challenge, el propunîndu-și să alerge cîte 10 km în capitala fiecărei țări pentru a strânge fonduri care să ajute asociația Cancer Research din Marea Britanie. A alergat pînă acum în peste 100 de țări.

 

Comments

comments

Previous

Pentru ce milităm, pentru ce rezistăm?

Next

Micro. Mini. Semi. La Tîrgoviște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also