Gerar 2014. Impresii și rezultate
Ediția a patra a semimaratonului și crosului Gerar. Circa 500 de alergători. Zăpadă multă, multă, ninsoare continuă, frig, dar nu de speriat și, ca întotdeauna, mult entuziasm din partea alergătorilor.
Sunt câteva lucruri pentru care ediția din acest an a Gerarului va rămâne memorabilă:
– Înscrierile la proba de semimaraton s-au terminat în doar câteva ore.
– A fost introdusă o nouă probă, cros de 10.8 km, pentru a permite astfel cât mai multor alergători să participe
– A început să ningă cu doar o zi înainte de concurs. Și a nins, a nins… Iar vântul sufla sâmbătă atât de tare, încât startul competiției a fost pus o vreme sub semnul întrebării
– Prezența, ca invitat, a doamnei Uca Marinescu, cunoscută exploratoare. O persoană cu o energie pozitivă specială
– Numai că duminică, în ziua cursei, vremea a fost specială: nu foarte frig (vreo -6 grade la start), vânt deloc, iar fulgi mari au căzut aproape tot timpul. S-a alergat pe zăpadă bătătorită, printre nămeți
– A fost detronată echipa care câștigase toate cele trei ediții de până acum.
Și pentru că tot am menționat acest lucru, să trecem în revistă primii clasați la toate probele. Astfel, în proba de semimaraton, la general, cei mai rapizi au fost băieții din echipa Ultra Runners (Radu Milea, Daniel Florea și Florin Szomyu) care au obținut un timp de 1h:28min:08sec. La feminin pe primul loc s-a clasat echipa RoClubMaraton/CardioClub (Viorica Gabrian, Ioana Nica și Daniela Petrescu) cu timpul de 2h:00min:52sec, în timp ce la mixt Athletic CardioClub (Alina Petrescu, Pavel Ene și Marian Tudorică) au fost cei mai rapizi, cu un timp de 01h:39min:07sec.
La cros, în proba de 10,8 km, pe primele locuri s-au situat Ionela Muscalu (53min:05sec) și respectiv Ionuț Marian Purcea (43min:06sec). Iar cel mai scurt cros, pe distanța de 3.5 km, cei mai rapizi au fost Florentina Buga și Ciprian Bălănescu.
Rezultatele complete sunt disponibile aici.
În rest, organizarea a fost ca de obicei, foarte bună, echipa Ro Club Maraton, a Facultății de Inginerie Electrică (Politehnica București) și cea de voluntari având grijă ca nimic să nu lipsească (vestiare primitoare, ceai cald, fructe, izotonic, zăpadă din abundență etc).