vineri, iulie 19 2024

După ce anul trecut a reuşit cel mai bun timp din echipa masculină deplasată la Campionatul Mondial de alergare montană de lungă distanţă, Bogdan Damian, e încrezător în şansele sale pentru cursa din Polonia, de duminică.

Totodată, Damian speră, cu echipa, la un loc la fel de bun ca şi anul trecut, când băieţii au terminat pe 4, deşi spune că la ediţia aceasta va fi o concurenţă mai mare. Anul acesta, în Polonia, echipa masculină este formată din cinci sportivi: Bogdan Damian, Gyorgy-Istvan Szabolcs, Viorel Pălici, Andrei Preda și Ionuţ Zincă, iar conform regulii World Mountain Running Association doar primii trei urmează să puncteze în clasamentul pe echipe.

Site oficial cursa CM: click
Lista participanților, pe țări: click

Cum crezi că va fi cursa?

Eu mă aştept să am o clasare cam ca anul trecut, dacă s-ar putea, nu am aşteptări mai mari. Anul trecut am avut o cursă bună dar ştiu că acum e greu să iasă mai bine. Nu ştiu dacă voi putea mai bine, chiar dacă pregătirea a decurs cum am planificat. Așadar, având în vedere concurenţa şi nivelul concursului, nu am aşteptări exagerate.

Traseul cum e?

Total diferit faţă de anul trecut. E 80 la sută pe piatră cubică şi stâncă şi profilul e diferit, cu două urcări şi două coborâri. Diferenţa de nivel e un pic mai mică faţă de anul trecut, dar sunt mai mulţi kilometri. Eu cred că e mai «alergabil» ca anul trecut, deci va fi mai rapid. Are şi porţiuni tehnice şi porţiuni de fugă.

Aveţi o strategie ca echipă, după locul 4 de anul trecut?

Suntem o echipă, dar fiecare dintre noi va încerca să dea totul individual. Nu o să ne aşteptăm unul după altul, pentru că riscăm să pierdem mai mult astfel. Dacă unul stă să-l ajute pe celălalt poate pierde câteva poziţii. Aşa, fiecare merge în ritmul lui, dă tot ce poate şi la final adunăm punctele. Anul trecut a fost mai bine decât ne aşteptam cu acel loc 4, dar anul acesta e concurenţă mai mare.

Dar anul acesta v-aţi întărit, a venit şi Ionuţ Zincă…

Da, acum echipa s-a întărit, dar cei din Marea Britanie au venit cu o echipă puternică anul acesta. Mai sunt Italia şi SUA, care se bat şi ele la primele trei locuri. Adversarii noştri direcţi sunt polonezii, mai ales că sunt acasă la ei şi s-au pregătit bine, plus cehii, care ne-au bătut anul trecut, elveţienii, pe care i-am depăşit cu un punct. Noi vom da tot ce putem şi sperăm să iasă bine în cele din urmă.

Alte articole despre pregătirile pentru Campionatul Mondial de alergare montană pe distanță lungă: aici, aici

Comments

comments

Previous

Ingrid Mutter: Vreau în primele 10 fete la Mondiale

Next

Mondialele de lungă distanță. Pariază cineva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also