joi, aprilie 18 2024

Un sfârșit de săptămână cu mai multe competiții, majoritatea aflate la prima ediție și cu unele rezultate foarte bune ale alergătorilor români.


Cel mai important rezultat ar fi locul 3 obținut de Cornelia David la ultra-maratonul Rodopi Ultra Trail, desfășurat în Grecia. Reprezentând clubul EcoMarathon, Cornelia s-a clasat pe locul 3 la sfârșitul celor 162 de km străbătuți prin zona împădurită a munților Rodopi. Timpul ei: 40h:21min:38sec. Un rezultat foarte bun a obținut și Marius Vasilache (Ro Club Maraton) care după 28h:57min:23sec a ajuns al cincilea în clasamentul general. Mai multe informații despre această competiție, inclusiv clasamentele, sunt disponibile aici.
*****
Prima ediție a Maratonului Delta Dunării, desfășurat pe 20 octombrie la Sulina, a fost câștigat la masculin de către Marian Tudorică (urmat de Florin Simion și Marius Piron), iar la femin de către Didina Manole. Competiția a avut și probă de semi-maraton, pe primul loc clasându-se Ștefan Nan și, respectiv Mariana Bazavan, dar și o cursă populară de 6 km, câștigată de fosta campioană mondială la semi-maraton, în anul 1995, Elena Fidatov-Moruzov.
***
Tot la prima ediție s-a aflat și Azuga Trail Race, o competiție de alergare montană pe distanța de 27 km și cu o diferență de nivel de 1600 metri. Alergarea s-a desfășurat pe pârtia Sorica, iar la start au fost peste 300 de concurenți.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt

Next

Reminder: Film la Serata Alergătorului

1 comment

  1. Referitor la Maratonul Delta Dunarii, pot completa ca prin prezenta Diane Louise Sharp din Marea Britanie in proba de semimaraton, prima editie a fost internationala.
    Ceea ce nu am reusit la maratonul „Pe aici nu se trece”, am reusit la Sulina.

    Prima stafeta a copiilor din Romania in proba de maraton: 42X1 km. Entuziasmul copiilor a fost de nedescris. Sa-i fi vazut cu cata seriozitate si raspundere isi asteptau din km in km schimbul! Stafeta pe care au schimbat-o a fost un stegulet al Romaniei.. Au fost copii obisnuiti, de toate varstele, baieti si fete, de la clasele VI-XII, nascuti in Delta Dunarii, care au terminat maratonul in 3h:45:00.
    A doua zi dupa cursa trecand prin fata liceului lor, m-au recunoscut si m-au abordat direct: Ce faci nea Ilie? Facem si la anu? Bineinteles ca facem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also