vineri, decembrie 8 2023
Alergarea este fără îndoială una dintre activitățile ce contribuie la arderea unui număr mare de calorii. Supranumită și “regele cardio-ului”, alergarea are numeroase beneficii despre care vom vorbi în continuare, împreună cu informații despre câteva celebrități care obișnuiesc să alerge în timpul liber și cum consideră ei că asta le îmbunătățește viața.

Trebuie să începem prin a menționa faptul că alergarea este foarte benefică pentru sănătatea inimii. Un studiu realizat de ”Journal of the American College of Cardiology” arată faptul că între 5 și 10 minute de alergare ușoară, în fiecare zi, reduce considerabil riscurile de apariție a afecțiunilor cardiace.

În plus, foarte mulți experți consideră că alergarea are unele beneficii întâlnite și în procesul de meditație. Foarte mulți oameni care aleargă în mod regulat recunosc faptul că timpul dedicat acestei activități le permite să se gândească profund la rezolvarea problemelor. A lua o pauză pentru alergat, atunci când ai de realizat un proiect foarte stresant, te poate ajuta să te întorci cu o stare de prospețime și vigoare. La fel ca și meditația, alergarea poate avea o influență pozitivă asupra materiei cenușii de la nivelul creierului, îmbunătățește atenția și te ajută să lupți împotriva anxietății.

Foto: StockSnap

Una dintre cele mai mediatizate celebrități din ultimele săptămâni, Mark Zuckerberg, nu este doar acționar majoritar și CEO la Facebook, dar și un mare împătimit al alergării în timpul liber. Datorită notorietății sale, mogulul american este nevoit să alerge însoțit de câțiva agenți de pază, lucru discutat intens de presa din străinătate.

Jennifer Lawrence, una dintre cele mai renumite actrițe de la Hollywood, este cunoscută pentru pregătirea ei de dinaintea filmului ”Jocurile Foamei”. De asemenea, în filmul Silver Linings Playbook a fost văzută alergând în mod curent. Fizicul ei impresionant, modelat și cu ajutorul alergatului ne dovedește cât de importantă poate fi această activitate. Jennifer este o sursă de inspirație pentru femeile din toată lumea și aceste obiceiuri sănătoase pe care le are nu ne fac decât să o apreciem și noi.

Dacă discutăm despre alergare, nu o putem exclude pe Liv Boeree. O fostă prezentatoare TV și model, actualmente membră a Team PokerStars, Liv Boeree și-a păstrat obiceiurile vechi și continuă să fie una dintre celebritățile amatoare de alergat. Chiar dacă poker-ul este principala sa activitate acum, ea reușește să se mențină în formă.

Fergie Duhamel este o altă celebritate amatoare de sport. Așa cum ea însăși recunoaște, cel mai important lucru pe care îl face pentru a-și menține stima de sine este alergarea. Cântăreața de la ”Black Eyed Peas” poate fi văzută adesea alergând pe dealurile din jurului orașului american Los Angeles. Fizicul ei impresionant nu poate decât să confirme încă o dată apetitul crescut pentru sport și mișcare.

Exemplele pot continua la nesfârșit, dar probabil că este ușor de înțeles câte beneficii poate avea alergarea asupra noastră. E foarte important să ne forțăm organismul să se adapteze la condiții de efort. În acest fel, el va deveni mai rezistent iar noi vom fi capabili să trăim vieți mai lungi și mult mai plăcute. Un efort susținut, fără a ne suprasolicita este exact ceea ce avem nevoie.

 

Comments

comments

Previous

Ingrid Mutter: Despre skyrace și alergare

Next

Cum se reinventează atletismul...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also