miercuri, februarie 21 2024

Participanții la crosul și semi-maratonul Gerar au fost rugați să completeze un formular online cu opinii despre modul de organizare, desfășurarea și ce ar putea fi îmbunătățit la această competiție.  Dintre cei peste 300 de participanți au răspuns la chestionar 111.

Se pot trage cîteva concluzii:
– Cei mai numeroși participanți se încadrează în categoria de vîrstă 30-39 ani (în proporție de 44%), urmați de cei din categoria 18-29 ani (33%). Circa 15% dintre alergători au avut vîrste cuprinse între 40-49 ani și doar 7% peste 50 de ani.

– Pe o scară de la 1 la 5 (maximul fiind 5), marea majoritate – 71% a repondenților au spus ca organizarea a fost excelentă, în timp ce 26% au dat „nota” 4 iar 3% “nota” 3. În aceste condiții, faptul că 27 % dintre repondenți nu ar mai participa la o nouă ediție a Gerar poate fi interpretat mai curînd ca o imputare adusă factorilor externi (poate frigul, poate zăpada etc) decît organizării în sine.


– O necunoscută a fost pentru organizatori modul în care va fi primită ideea de a participa pe echipe în proba de semi-maraton. Părerile sunt destul de împărțite, lăsînd netranșat acest subiect. Astfel, 47% dintre repondenți au apreciat ideea cu echipele, dar ar vrea și proba individuală, în timp 42% susțin doar ideea pe echipe. În ce privește locul de desfășurare și traseul concursului, aproape unanimitate: Politehnica e un spațiu potrivit.

– În ce privește modul în care s-au realizat înscrierile în dimineața cursei, ridicarea kitului de concurs, facilitățile oferite (toalete, vestiare), organizarea pe traseu (arbitri, marcaje) și zona de finiș aprecierile au fost aproape identice: circa 60% – excelent, circa 35% – bună și foarte bună. Ceva mai multe aprecieri negative au fost pentru organizarea la start (care e drept că a fost întîrziat) și la premiere (unde instalația de sonorizare nu a fost grozavă și unde, tot așa, au fost sincope de timp).

– Interesante sunt și opțiunile în ceea ce privește dorința ca Ro Club Maraton să organizeze un alt concurs. Cele mai multe răspunsuri au fost în favoarea unui cros de 10 km (însă perioada preferată este luna septembrie, apoi iulie sau noiembrie) sau a altui semimaraton. Există însă destul de mulți doritori și pentru maraton sau alergări mai lungi.

– Participanții la Gerar au fost rugați să spună și ce au mîncat în timpul concursului (cele mai multe răspunsuri au fost “nimic”) sau dacă au consumat lichide (aici reiese că s-a băut mai serios, cei mai mulți preferînd ceaiul sau izotonicele Isostar).

Mai reiese din chestionar că alergătorii nu au folosit prea multe geluri energetice (mai deloc la cros) și că a doua zi de după concurs a fost una în general bună, fără dureri musculare sau articulare majore.

Mulțumiri speciale lui Gabriel Solomon pentru compilarea datelor și pentru grafice.

Foto: Antonia Georgescu

Comments

comments

Previous

GrizonoToane: Conspiraţia încălzirii globale contra alergătorilor

Next

Cimitirul de piane

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also