luni, iunie 24 2024

Se poate sări cu prăjina peste Arcul de Triumf? Sau, cum e să alergi avînd Casa Poporului (Palatul Parlamentului) în fundal? Ar fi posibil aşa ceva doar dacă Bucureştiul ar găzdui o competiţie majoră de atletism.
Dar cum acest lucru, din păcate, nu se întîmplă nu ne rămîne decît să vedem cum ideile au fost puse în practică, în contextul respectiv, la Barcelona, capitala catalană ce va găzdui în această vară campionatele europene de atletism.  Interesul în jurul acestui eveniment se anunţă maxim.
Studioul de design Estudi Virgil tocmai a cîştigat un premiu pentru cea mai bună campanie de promovare a unui eveniment sportiv. Ce îmi place în imaginile de mai jos este tocmai modul simplu în care sportul, mişcarea sunt adus în mijlocul oamenilor, a realităţii citadine. „Traduse”, imaginile arată spre exemplu pe Renauld Lavillenie sărind cu prăjina peste unul din lampadarele de pe celebra Paseig de Gràcia, în timp ce cifra 6,14m indică recordul european deţinut de francez. La fel se întîmplă şi cu atleta ce deţine recordul la 1500 m şi aleargă pe fundalul Sagradei Familia sau cu săritoarea la lungime, pe una din plajele oraşului.

     

Despre campanii de promovare a alergării am mai scris aici şi aici. Şi să nu uit. Probele de maraton se vor desfăşura pe 31 iulie (femei) şi 1 august (bărbaţi) şi se va alerga în circuit, pe un traseu plat, cu punct de plecare Passeo Picasso.

Comments

comments

Previous

Şi maratoanele pot fi ecologice!

Next

Carcalete. Cros. Piteşti. Frumos.

10 comments

  1. Victor, nu e chiar uşor, dar nici atît de greu, pe cît s-ar crede, să alergi printre cîinii vagabonzi din Bucureşti. Trebuie puţin curaj şi unele măsuri minime de precauţie. Mult mai gravă mi se pare însă lipsa parcurilor, a stadioanelor, a traseelor amenajate pentru alergare. Şi, evident, poluarea, aglomeraţia… Însă, dacă vrei cu adevărat, se poate alerga decent şi în Bucureşti. Dacă eşti interesat de amănunte suplimentare, îţi stau cu plăcere la dispoziţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also