duminică, iulie 14 2024

Competițiile marca ”Beer Runners” sunt tot mai populare în Spania, mai ales acum, vara.

bere
Nu mai puțin de 5.000 de alergători au luat startul duminică la a treia ediție a concursului ”Beer Runners”, ce își propune să îmbine activitatea fizică cu actul social al savurării berii în grup.

După o cursă desfășurată sub soarele torid al amiezii, pe un hipodrom din Madrid, participanții s-au reunit pentru a bea o bere sau, mă rog, mai multe, după posibilități.

Printre alergători s-a aflat și doctorul Manuel J. Castillo Garzón, autorul unui studiu care recomandă folosirea berii pentru rehidratare după un efort fizic susținut, relatează Agerpres, care citează presa spaniolă.

”Beer Runners reunește două aspecte ale culturii mediteraneene, sportul și actul social pe care îl presupune savurarea unei beri în comun. În plus, este o metodă de a impulsiona pe oricine, atât sportivi experimentați, cât și simpli iubitori ai sportului, să ducă un stil de viață sănătos”, a explicat la rândul său Jacobo Olalla Maranón, directorul general al berarilor spanioli.

Acum doi ani, la prima ediție a ”Beer Runners” desfăşurată la Madrid, au luat startul o mie de persoane. Între timp, fenomenul s-a extins la nivelul întregii Spanii, unde aproximativ 8.000 de membri din 40 de orașe obișnuiesc, la sfârșit de săptămână, să alerge în grup și apoi să petreacă împreună într-un bar.

Comments

comments

Previous

Ştiri pe scurt. Un român a cucerit Muntele Olimp

Next

Avocatul ”obsedat”, ce nu se mai poate opri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also