vineri, septembrie 22 2023

Poate părea de necrezut, dar prima femeie a terminat oficial un maraton abia în anul 1967. Se întîmpla la Boston. Astăzi, femeile reprezintă circa 53 la sută dintre alergătorii care, anul trecut, au terminat o cursă de alergare în Statele Unite.

Competițiile doar pentru doamne sau domnișoare sunt acum foarte numeroase, iar cel mai important maraton de acest gen este, probabil, cel de la Osaka unde trebuie să ai un timp de sub 3h:15min pentru a putea lua startul.
Cum orice lucru interzis naște curiozitate, există destui bărbați care s-au costumat, aranjat, machiat special pentru a putea lua parte la o astfel de cursă feminină. Cu ce riscuri asumate, vezi aici.

Sunt însă curse unde bărbații nu vor participa niciodată, oricît ar încerca. E vorba de așa numitele Bikini Run (ilustrație elocventă aici) sau de cursele de alergare pe tocuri. Acestea din urmă au premii consistente, și de aceea pasiunea pusă în joc e adesea la maximum. Dovadă domnișoara din fotografie, Josie Morris, care a  încercat din toate puterile să ia premiul de 5.000 de dolari al unei curse din Australia. Din păcate, nu a reușit.

Cum credeți însă că a reacționat după această zdravănă căzătură? Răspunsul, mâine.

Comments

comments

Previous

“Soldatul rus”

Next

Doar pentru doamne (II)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also