vineri, iulie 19 2024

Luna iunie marchează debutul primelor competiții de alergare post-pandemie

# Prima dintre curse se desfășoară virtual. E vorba de ”Aleargă România”, un ultramaraton virtual de 986 km, distanță care corespunde traversării României de la vest la est.

Concursul se va desfășura timp de șapte luni, și a avut oficial startul pe 1 iunie, cînd erau înscriși 346 de concurenți. Participanții vor putea să acumuleze kilometri în viața reală, pînă pe data de 31 decembrie, urmînd ca progresul lor să fie marcat pe o hartă virtuală. Se va alerga afară sau pe bandă, iar după fiecare alergare datele înregistrate de către sportivi vor fi trimise prin e-mail.

Toți participanții care finalizează „cursa” cu succes primesc catarama personalizată a evenimentului, care poate fi purtată la curea (belt buckle). Taxa de participare este de 70 lei. Mai multe detalii aici.

# Cea de a doua competiție ar urma să fie ”reală” (dacă ne este permisă această găselniță). E vorba de ”Km Vertical Bâlea”, ce ar urma să aibă loc pe 14 iunie. E o cursă de tip kilometru vertical (una din cele patru probe clasice în skyrunning) , respectiv o alergare cu 1000 metri diferență de nivel pozitivă și o distanță de circa 5km între start și sosire.

Traseul pleacă de la Bâlea Cascadă (1230m) ajunge la Bâlea Lac și se termină la Curmătura Bâlii (Șaua Doamnei) la 2240m altitudine.

Pentru a se respecta măsurile de distanțare socială, organizatorii au stabilit mai multe măsuri: numărul concurenților este limitat la 100; înscrierea și plata taxei (80 lei) se fac exclusiv online între 2-10 iunie; startul se va da decalat, cîte un sportiv la fiecare 30 de secunde; la final, fiecare alergător își va ridica kitul  de finișer (inclusiv, acolo unde e cazul, și pe cel de premiere), renunțîndu-se astfel la festivitatea de premiere. Mai multe detalii aici.

Comments

comments

Previous

Talent vs. Antrenament

Next

Un drum spre sine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also