Adesea, unele imagini vorbesc mai mult decît o mie de cuvinte.

Instantaneul de mai sus a fost surprins de Alexis Berg la Courmayeur, pe la jumătatea cursei Ultra Trail de Mont Blanc (UTMB)

Doamna care alăptează este Sophie Power, o englezoaică în vîrstă de 36 de ani. Fiul ei, Cormac, are trei luni. Sophie avea să termine cursa, lungă de 170 km, în 43h:33min.

De-a lungul traseului, la fiecare punct de alimentare, ea avea să se oprească pentru a folosi o pompă de sîn, iar laptele era apoi luat de soțul ei și dus băiețelului, care trebuia să fie hrănit la fiecare trei ore.

Mama și fiul ei s-au întîlnit abia după 16 ore de la startul cursei. ”Nu pot descrie bucuria pe care am simțit-o atunci”, a spus Sophie Power.

Ea a trebuit să alerge cursa cu multă precauție. Nu și-a ridicat prea mult pulsul, pentru a nu a ajunge la nivelul în care corpul consumă din propria grăsime pentru a genera energie*. A stat mult la punctele de alimentare, hrănindu-se și odihnindu-se. Nu a forțat deloc pe coborîri, pentru a nu induce șocuri inutile la nivelul pelvisului.

”Cred că e important să rămîn activă inclusiv pe perioada alăptării. Cred că e important ca o mamă să fie mereu în bună formă fizică, sănătoasă și puternică”, a mai spus Sophie Power.

* Deși se poate discuta despre nivelul pulsului la care se ard mai multe grăsimi, în acest caz – al unei mame care alăptează – lucrurile sînt puțin speciale. Mai exact, prolactina (hormonul alăptării) influențează modul în care organismul arde grăsimi prioritizînd, evident, alăptarea. Pentru doritoare, mai multe detalii aici: http://www.clujulmedical.umfcluj.ro/index.php/cjmed/article/download/207/174

Comments

comments

Previous post

Sun Challenge Văcărești. Se prelungesc înscrierile

Next post

Raiffeisen Runners. Un nou prag

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *