Info general

Japonia, pămînt românesc (sic!)

Maratonistele românce continuă să obţină rezultate foarte bune în competiţiile desfăşurate în Japonia, ţară în care cursele de maraton sunt extrem de populare. Duminică, Nuţa Olaru s-a clasat pe locul al treilea în cadrul maratonului de la Tokyo cu timpul de 2h:36min:42sec. Startul s-a dat în timp ce  temperatura exterioară era de doar 7 grade Celsius, cursa desfăşurîndu-se ulterior pe vînt, ploaie şi chiar ocazional zăpadă.
Cursa feminină a fost cîştigată de rusoaica Alevtina Biktimirova (2h:34min:39sec), care pentru succesul său a obţinut 11 milioane de yeni, adică mai mult de 120 de mii de dolari. La rîndul ei, Nuţa Olaru a încasat 2.000.000 de yeni japonezi, adică aproximativ 16.500 de euro.
Născută pe 28 august 1970, Nuţa Olaru are o înălţime de 1.62 m şi cîntăreşte 47 de kilograme. Ea a mai cîştigat pînă acum maratonul de la Denver (SUA. ţară în care se şi pregăteşte) şi a reuşit să ocupe locul şapte în competiţia de la Boston, în 2008.

Comments

comments

>
Previous post

Un maratonist la Berlinală. Sau spărgător de bănci?

Next post

O nouă muncă a lui Hercules. În Banat de data aceasta

Alerg.ro

Alerg.ro

4 Comments

 1. martie 1, 2010 at 2:37 pm

  Un titlu derutant si fals. Japonia nu a fost, nu este si nu va fi in veci pamint romanesc. Amin!

 2. martie 1, 2010 at 3:24 pm

  e misto titlul si i..l (a se citi „nepotrivit” – n.ed) comentariul.

 3. martie 1, 2010 at 3:26 pm

  am uitat sa scriu: i-am raspuns lui cristi.b. oricum, multi se conduc dupa principiul ca e bine sa comenteze, no matter what.

 4. maricu13
  martie 1, 2010 at 5:52 pm

  Respect orice punct de vedere atita timp cit este exprimat in mod decent. Mi-am permis, asadar, sa moderez comentariul lui Korekt.

  Acum, pentru placerea dialogului o sa incerc sa ofer o explicatie lui Cristi B. Titlul este in mod voit o exagerare si nu are de ce sa fie luat ad litteram. Cred totusi ca acesta capata (un anume) sens in conditiile in care alergatoarele romance au obtinut multe rezultate frumoase la maraton in Japonia. Voi detalia.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *