joi, februarie 22 2024
Pentru astăzi, două informații practice:
  • Cum poți să eviți intrușii, în timp ce alergi
  • Cum să îți faci o analiză dinamică a mersului

 Sonerie la purtător

Trebuie să recunoașteți, și voi faceți ”piiuuu”, ”piiuuu”. Sau, mă rog, scoateți un zgomot asemănător, atunci cînd e neapărată nevoie. Mai exact, când vreți să depășiți pe cineva în alergare, sau cînd vreți să evitați pe neatentul care vă apare brusc în față (fie că e pe stradă sau pe pista stadionului). În astfel de situații e de dorit să faceți un zgomot pentru a vă marca astfel prezența.

Dacă nu sunteți însă buni la scos sunete stridente, vă recomandăm o… sonerie la purtător.

Dispozitivul se poate purta pe deget (există două mărimi diferite, una pentru femei, alta pentru bărbați) și e manevrabil foarte ușor: se trage de tijă, care atinge clopotul soneriei. Cine are bicicletă își dă seama imediat cum funcționează, e ca la orice dispozitiv clasic de semnalizare acustică.

Atenție însă, dacă îl veți folosi la alergările montane, e recomandabil totuși să spuneți și pe ce parte vreți să depășiți. Altfel, dispozitivul e haios și nici chiar așa de scump.

son

Analiză dinamică

Magazinul online Running Warehouse oferă acum alergătorilor un serviciu extrem de util: analiza dinamică a mersului (tipului de călcătură) pentru a putea alege astfel încălțările potrivite.

Pentru aceasta trebuie să trimiteți un video la Running Warehouse (RW) în care să se vadă clar cum pășiți în mișcare pe o bandă de alergare. Unul din specialiștii RW va analiza imaginile și pe baza lor vi se va spune ce tip de călcătură aveți (supinatorie, neutră, supra-pronație) și implicit care este modelul de încălțări potrivit.

Sunt cîțiva pași simpli de urmat. Mai întîi să intrați pe www.runningwarehouse.eu/learningcenter/gaitanalysis.html.

  • Să vă filmați în alergare pe bandă (15-20sec)
  • Să trimiteți video și cîteva informații de bază (nume, adresă email, modelul de încălțări folosite, date despre cît de mult alergați, un istoric al problemelor legate de accidentări, obiective pe termen scurt)
  • Videul poate fi încărcat la adresa de mai sus sau trimis prin email la information@runningwarehouse.eu.

După aceea, veți primi un mesaj de la experții RW cu detalii și recomandări.

Running Warehouse Europe este unul dintre cele mai mari magazine online ce oferă echipament de alergare. Livrările se fac și în România, iar expedierea durează 4-6 zile. Transportul pentru comenzi mai mari de 100 de euro este gratuit.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Multe alergări

Next

Miscelaneu. Cifre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also