joi, aprilie 18 2024

Pe macadamul aproape negru, pasii se aud sacadat. Picioarele se misca uniform, drept-sting-drept-sting-drept-sting, fara oprire, in ritm cit mai alert.  Respiratia e gafaita, broboane de sudoare pe frunte, ceafa, git, chipul concentrat. 

In centrul Bucurestiului, duminica de dimineata, parea pustiu ca intr-o alimentara comunista. Ici-colo, citeva persoane care aratau nefiresc in dimineata placuta, insorita. Si care… alergau pe strazile din centrul orasului, in apropierea matahaloasei foste Case a Poporului. Pe margine, trecatori ocazionali, ce mai mult se uitau curiosi, ori indiferenti. Doar la finis si uneori pe traseu se auzeau strigate izolate de incurajare. Pentru trecatorii ocazionali spectacolul era nefiresc. Pentru cine a alergat a fost insa o sarbatoare, una a efortului fizic de auto-depasire si a emotiilor aferente.

Nu a fost multa lume la Maratonul International Bucuresti, doar 372 de participanti la cursele de maraton, semi- si stafeta. Insa, pentru citeva ore alergatorii au reusit sa se faca vazuti in acest oras care cel mai adesea e neprietenos. Au reusit sa arate ca e si orasul lor, ca un moloh aglomerat, agitat, ostil adesea, poate fi imblinzit si facut sa accepte diferenta. Adica sa gazduiasca oameni care impartasesc emotia calda a bucuriei de a alerga.

Dupa puseul liric de mai sus, informatii acum.
Prima editie a Maratonului International Bucuresti a fost cistigata de kenyanul Maundo Francisc Muendo, cu un timp foarte bun: 2h:15min:46sec. El a fost urmat de compatriotul sau Nixon Kipkoech – 2h:15:50 si de italianul Moustapha Erebah – 2h:16:16.
La feminin, podium romanesc: Valentina Delion – 2h:49:52, Alina Adriana Istudora – 2h:55:54 si Ana Mecico – 2:58:27.

Semi-maraton masculin, trei kenyeni in fata:  Samuel Mwangi – 1h:04:06, Gordon Mogi – 1h:04:24 si David Oisa – 1h:04:27. La feminin s-a impus kenyanca Lydia Njeri Mathathi – 1h:12:41, urmata de romanca Elena Daniela Carlan – 1h:18:32 si de Galina Rusu, din Moldova – 1h:25:27.

La stafeta s-au impus echipe de amatori: MApN, Wallmark (formata in majoritate din membri ai Ro Club Maraton), Miscarea CFR. Cele doua echipe de stafeta ale Ro Club Maraton au ocupat locurile 4 si respectiv 6. Pentru istorie:), sa consemnez si numele celor care au reprezentat cu onoare Ro Club Maraton: Cosmin Bustan, Serban Damian, Marian Chiriac, Alex Ionica (timp 3h:01:45), respectiv Mihai Orleanu, Silvia David, Cornelia David, Adi Bostan.

Comments

comments

Previous

O zi pina la MIB. Pasta party!

Next

Toronto or Not Toronto?

9 comments

 1. You are right, Andrei. Good start for the first Romanian international marathon. Hope next editions will be even better.

 2. Felicitari pentru rezultate.
  Tin minte ca m-ai depasit, prima oara m-am speriat am crezut ca am incetinit eu asa mult :)) apoi mi-am adus aminte ca voi ati alergat stafeta 😀

 3. Marian, cred ca am facut echipa buna impreuna. Ar trebui sa mai repetam experienta candva.

  Mi-a placut „puseul liric” – exprima exact ce am simtit si eu in timpul cursei.
  Cu mentinunea ca in afara de 2-3 incurajari si aplauze anemice, pe mine m-a latrat si un caine pe Splai. Gabi stie, ca pe acolo m-a depasit… 🙂

 4. buna,
  stiti cumva unde as putea sa mai aud melodia de la parazitii , cea care facea reclama la maraton?
  multumesc

 5. Daca stie cineva unde pot fi gasite poze de la maraton sa-mi trimita si mie un e-mail. altfel spus a fost un maraton bun start-ul putea fi mai bine organizat si era bine daca se ofereau si diplome la final. Faza cu taxa de participare a fost un impediment pentru o mai mare participare , in fine a fost destul energizant, destule tricouri si cipsuri pentru toata lumea inclusiv pentru cei care nu aveau nici o treaba cu maratonul

 6. Salut Viorel
  am incercat sa iti raspund pe adresa personala, dar ceva nu a mers.
  Asadar… poze de la Maratonul Bucuresti, mai exact linkuri catre acestea, gasesti pe forumul Ro Club Maraton la adresa: http://www.maraton.info.ro/forum
  Sper totodata sa apuc sa postez si eu niste fotografii de acolo
  Marian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also