marți, iunie 18 2024

Citesc pe agentiile de presa ca la prima editie a maratonului de la Casablanca s-au inscris deja 15 mii de alergatori. In plus, premiile pentu cistigatori se ridica la 70 de mii de dolari.
In comparatie cu Maratonul International Bucuresti, cifrele marocanilor – cel putin in ce priveste numarul participantilor – sunt mult mai bune. Dar cum orice comparatie e o sursa de nefericire (nu mai stiu cine a spus asta!), mai bine sa ma refer la cursa din capitala.

Asadar, maine, duminica 12 octombrie, la Bucuresti nu vor fi mai mult de 500 de alergatori in probele de maraton, semi- si stafeta. Cifra pare infima (si chiar este mica), insa eu cred ca e maximum ce se putea obtine in conditiile in care organizarea maratonului a fost facuta in pripa, in aceeasi zi mai e o cursa la Timisoara, iar interesul romanilor pentru alergare ramine scazut.

Am fost curios sa vad sau sa revad pe cit mai multi dintre alergatorii inscrisi si de aceea am mers la „pasta party„, organizata in buricul targului numit Bucuresti, la un restaurant bine cotat, „Caru’ cu bere”. Traditional, astfel de intalniri sunt modeste, sportivilor participanti la maratoane oferindu-se mai mult un spatiu pentru a se cunoaste mai bine decit o ocazie de a lua o masa intr-un local peste medie. Dar la „Caru’ cu bere” a fost putin altfel: atmosfera cu fason, servire de catalog, masa – respectiv pastele – gustoasa. Nu a lipsit desigur nici interactiunea, discutiile, dar senzatia mea a fost ca nu s-a reusit spargerea „grupurilor de cunoscuti”, asta si pentru ca nu a fost un element de legatura, organizatorii preferind sa ramina oarecum in umbra. In aceste conditii, kenyenii au stat cuminti la masa lor si nu au deranjat pe nimeni:)

Eu totusi am vorbit mai mult decit imi sta in obicei, deoarece am cunoscut 3-4 persoane pe care desi nu le stiam direct imi erau familiare de pe lista de discutii a www.maraton.info.ro sau de pe acest blog.
Am avut totodata o lunga si interesanta discutie cu Ioan Vaida, un maratonist de origine romana, dar care traieste in Italia. Discutia o voi transforma cit de curind intr-un interviu.

Singura noutate importanta e ca, in ultima clipa, s-a decis premierea si a celui mai bun maratonist roman, atit la barbati, cit si la femei. Suma: 500 de euro. Stimulativ.

In rest, la Pasta Party nu a fost niciunul din membrii echipei de stafeta a Ro Club Maraton  alaturi de care voi alerga la maraton. Sper ca macar maine sa ne vedem:). Cind le voi spune deviza restaurantului „Caru’ cu bere”: prin munca, rabdare, energie si cinste la idealul dorit!

Comments

comments

Previous

Trei zile pina la MIB. Top Athlets

Next

Maratonul Bucuresti. Orasul alergatorilor

2 comments

 1. am incercat si eu sa ajung, insa din pacate nu am putut.
  Eram curios cum se desfasoara o astfel de intalnire inainte de maraton. Sa studiez concurenta :))

  Bafta maine la maraton.

 2. Salut Gabriel
  felicitari pentru cursa si pentru rezultat. Desi ne-am salutat ocazional in timpul alergarii, imi pare rau ca nu am apucat sa vorbim inainte sau dupa cursa. Din pozele facute impreuna cu Ro Club Maraton vad ca la un moment dat am stat chiar unul linga altul, dar am vazut atita lume noua ptr mine, incat nu am retinut toate numele/fetzele.
  Numai bine si multa bafta la cursele viitoare
  Marian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also