duminică, iulie 14 2024

Alergarea unei curse de maraton contribuie la întinerirea vîrstei arterelor, arată un studiu de specialitate

Cercetători de la Universitatea Barts și de la University College din Londra au ajuns la concluzia că terminarea unei curse de maraton, plus antrenamentele aferente, duce la reducerea cu circa patru ani a vîrstei reale a arterelor, în cazul alergătorilor începători, relatează BBC.

Eșantionul pe care a fost făcut studiul a fost de 138 de atleți care își propuseseră să participe la maratonul de la Londra.

După șase luni de antrenamente s-a constatat că arterele alergătorilor și-au îmbunătățit sesizabil elasticitatea, lucru care contribuie la reducerea riscului de infarct sau a accidentelor vasculare. Totodată, presiunea arterială a scăzut mai mult decît s-ar fi reușit prin folosirea unor medicamente.

Doctorul Charlotte Manisty, care a condus echipa de cercetători, a declarat: ”Persoanele care știu că au probleme cu inima ar trebui întîi să facă un consult medical. Altfel, pentru cei mai mulți oameni, beneficiile [pregătirii pentru o cursă de maraton] sînt mult mai numeroase decît riscurile”.

Studiul a fost comandat de către British Heart Foundation (BHF) și publicat în Journal of the American College of Cardiology.

Comments

comments

Previous

Haine sustenabile de la Kaufland

Next

JO 2020. Cazarmament ecologic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also