sâmbătă, februarie 24 2024

Cam cum se vede o cursă de alergare de pe margine.

vaca
Despre EcoMarathon Moieciu sunt multe de spus. E cursa la care am ținut și m-am străduit cel mai mult să ajung. Era prima ediție, în 2010, când abia ajuns pe aeroport, la miezul nopții, am luat un taxi care m-a dus la Moieciu și am adormit pe la 3 noaptea. După doar patru ore de somn am luat startul, pe un traseu pe care nu îl cunoșteam deloc, dar am reușit să termin.

Anul următor, fiind tot într-o perioadă aglomerată, am preferat să trag de mine mai puțin, așa că am alergat proba de cros. Apoi un an de pauză și din nou un cros alergat în 2013.

Anul acesta am zi să încerc ceva nou, așa că am bătut la pas ”bucla 1”, în sensul invers al alergării. Câteva imagini, mai jos, printre care și una neobișnuită, un ”selfie” cu o enigmă ce va fi descifrată mai jos.

Câteva concluzii personale despre cele văzute la Moieciu 2014.
–    Este competiția montană care a crescut cel mai mult într-un interval de timp foarte scurt. Continuă să fie foarte bine organizată.

–    Anul acesta înscrierile s-au terminat mult în avans. Peisajele și traseul speciale, plasarea concursului la începutul sezonului competițional de alergare montană, apropierea de București (de unde vin cei mai mulți concurenți), toate acestea fac să fie ”bătaie” pe locurile de concurs.

–    Pachetul de start este generos, dar pe măsura taxei de participare.

–    A crescut constant nu doar numărul ci și calitatea concurenților. În creștere este și numărul alergătoarelor. Cifrele de anul acesta sunt elocvente:
*    Maraton masculin – 425 finișeri (s-au înregistrat totuși 37 de abandonuri)
*    Maraton femini – 71 finișeri (9 abandonuri)
*    Cros 14 km – 310 finișeri băieți
*    Cros 14 km – 256 finișeri fete

–    Aproape zece la sută abandonuri în proba de maraton montan este, în condiții normale, o cifră destul de mare. Reflectă însă entuziasmul multor alergători începători, care își supraestimează forțele.

–    EcoMarathon este de departe concursul montan care atrage cei mai mulți alergători din străinătate. Anul acesta au fost prezenți sportivi din 17 țări. Iar pe strada principală din Moieciu s-a auzit adesea vorbindu-se grecește, de nu mai înțelegeai unde te afli. Acest lucru se explică prin efortul personal și constant al organizatorilor de a își promova cursa și de a încheia parteneriate informale cu alte concursuri similare.

–    Și acum, dacă ați privit imaginile de mai sus să lămurim de ce am pus la cale acel ”selfie” în alergare. Dincolo de plăcerea ludică de a fi alături de alergători-prieteni a contat și faptul că am fost acceptat de ei pentru că ”miroseam altfel” (cel puțin așa mi s-a spus).

Iar lucrul acesta se datorează faptului că am testat un produs din noua gamă de deodorante antiperspirante Rexona. Acestea, conform prospectului de prezentare, oferă un beneficiu unic – formula inovatoare cu MotionSense System TM – microcapsule ce eliberează prospețime la fiecare mișcare, asigurând 48 ore de protecție imbatabilă împotriva transpirației. Rexona este singurul deodorant antiperspirant care reacționează direct la mișcările corpului! Microcapsulele se așează pe piele în momentul folosirii deodorantului antiperspirant Rexona, iar mișcarea brațelor produce spargerea acestora, eliberând astfel, în mod constant, parfum și prospețime pe durata întregii zile.

Comments

comments

Previous

Alte știri pe scurt

Next

Timișoara în alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also