luni, octombrie 21 2024

Se poate trăi un anume fel de fericire prin intermediul alergării? Aveți cuvîntul.

F

Într-un film românesc de pe vremuri, asta însemnînd deceniul 8 al secolului trecut, Jean Constantin, ce interpreta rolul șoferului directorului care construiește un baraj, o întreabă prețios pe secretara Stela Popescu: “Știi ce este fericirea?”.

 Stela știe foarte bine. Fericirea ar fi să se mărite.

 Jean o corectează, el are alte aspirații. Pentru Jean fericirea este formată din două com-po-nen-te. “O femeie, a-ntâia, și o Dacia 1300. Roșie”.

Povestioara aceasta am cules-o dintr-un text al lui Adrian Mila (mai nou Adrian C. Mila sau Conu Mila, pentru cunoscători), text ce va fi publicat în viitorul număr al revistei Alerg (#28, pentru a fi preciși) și care abordează subiectul fericirii în alergare.

Există oare așa ceva? Se poate face o legătură între sentimentul profund de bucurie, creativitate și implicare totală, după cum este definită adesea fericirea și alergare?  Adrian Mila are un răspuns la această întrebare, pe care îl puteți afla în curînd din revista Alerg (detalii despre abonament aici).

Dar voi ce credeți? Ați trăit astfel de momente? Ați experimentat fericirea în timp ce alergați?

Vă invităm la povestit. Vă invităm să răspundeți acestor întrebări. Cei care vor să împărtășească gîndurile sau trăirile proprii pe tema de mai sus sunt invitați să trimită un text în care să povestească un moment în care au experimentat fericirea în alergare. Ideal ar fi ca textul să fie însoțit și de o fotografie sugestivă a autoarei /autorului, pentru că cele mai bune texte vrem să le publicăm în revista Alerg #28.

Detalii tehnice:

–    Textul să aibă maximum 200 de cuvinte
–    Fotografia să aibă o rezoluție cît mai bună (dimensiunea ideală 1M)
–    Textul și imaginea să fie trimise pînă pe data 17 ianuarie, ora 23:59 la adresa marian.chiriac@alerg.ro
–    Autorii publicați vor primi un exemplar al revistei  Alerg#28

Spor la scris, spor la trăiri intense în alergare.

Desen de Joaquim Hock

Comments

comments

Previous

Retrospectivă 2015. Cursele lungi (II)

Next

La atletu' informat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also