sâmbătă, iunie 15 2024

cinderella„Cand auzi prima bataie a orologiului, de la miezul noptii, se ridica si fugi sprintena ca o caprioara. Printul o urma, dar nu o prinse. In graba, se intampla sa-i cada un condur din sticla, pe care printul il culese”. Mai tineti minte? E povestea Cenusaresii, care fuge in noaptea balului, inainte de a se rupe vraja care o transformase intr-o printesa nespus de frumoasa. Din fericire pentru Cenusareasa, soarta ei s-a schimbat in bine pentru ca incaltamintea – condurul din sticla – nu i-a stat bine pe picior. Doar din acest motiv printul a putut sa o gaseasca si ulterior sa o ia de sotie.

O astfel de intamplare ar fi insa tare neplacuta pentru un alergator. Daca nu i-ar sta bine pe picior pantofii de alergare, ar fi o drama. De aceea conteaza foarte mult sa stii exact de ce anume tip de incaltari ai nevoie. Una sunt incaltarile pentru alergarea pe teren accidentat (trail running) si cu totul altceva cele  pentru jogging sau pentru alergare (running) pe distante medii sau lungi.

Din experienta, stiu ca este greu sa gasesti in Romania incaltari bune de alergare, daramite sa ai de unde alege. Putinatatea ofertei si a magazinelor e insotita si de lipsa de cunostinte a vinzatorilor, care – cel mai adesea – nu stiu decit pretul si nimic despre model sau caracteristicile acestuia.

Asa ca m-am bucurat aseara sa gasesc in cutia postala o oferta de prezentare a produselor Decathlon. In fine, am vazut prezentate si la noi, succint, mai multe tipuri de incaltari, in functie de caracteristicile lor.  Asa ca, din 2 aprilie, oferta se imbunatateste: si incaltari concepute pentru alergare in mod regulat (1-5 iesiri pe saptamina), cu calcatura universala dar si pantofi usori, pentru alergare ocazionala pe distante scurte. Sa tot alergi, asadar!

Comments

comments

Previous

Portia mea de mine insumi

Next

Marathon des Sables

3 comments

  1. Ai dreptate, dar problema este valabilă în multe sporturi şi activităţi de timp liber.

    La schi este foarte important să te simţi comod în clăpari, sa se potrivească perfect pe picior. Ai de unde să-i cumperi? În România nu prea. În vest se toarnă căptuşeala exact pe piciorul tău.

    Situaţie cel puţin la fel de neplăcută dacă vrei să cumperi echipament pentru motociclism. Intri într-un magazin şi găseşti câteva modele. Dacă ai noroc, găseşti şi câteva mărimi/model. Şi dacă eşti genul cu noroc de cârtigător la loto, atunci poate chiar ţi se potriveşte pe cap ceea ce ai găsit…

  2. Pt Sakura: Da, stiu ca ofertele pentru practicarea sportului sunt sarace in Romania. Sper insa ca situatia se va imbunatati treptat-treptat.

    Pt Dan Lee. Nu, nu am luat niciun ban. Am tinut doar sa mentionez aparitia unei prime oferte
    comerciale de prezentare, realizata intr-un mod destul de apropiat de unul profesionist, dintr-un domeniu care ma intereseaza si care face obiectul acestui blog: alergarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also