luni, mai 20 2024

==> Cu ceva întîrziere, despre principalele curse de alergare de la sfîrșitul săptămînii trecuteA fost mai întîi Campionatul național de cros, desfășurat la Giroc, în județul Timiș.  Au participat atleți seniori, seniori U23 (tineret) și U20 (juniori) – masculin și feminin și s-au alcătuit clasamente atât la individual, cât și pe echipe. La seniori cei mai rapizi au fost Alexandru Corneschi (CSM Craiova) – 30min:33sec60/100 pe 10.000m și Ancuța Bobocel (CSU Craiova / Dinamo) – 27min:26sec77/100, pe 8.000m. Toate rezultatele sînt aici.

==> Este în plină desfășurare Ștafeta Veteranilor, eveniment organizat în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României. Astfel, alergători însoțiți de bicicliști formează o ștafetă care a plecat din Tulcea pe 13 octombrie, din Sighișoara pe 19 octombrie și din Reșița pe 21 octombrie, urmînd să ajungă la Carei pe 25 octombrie. Se aleargă cu drapelul national iar participanții sunt civili și militari deopotrivă, sportivi de performanță sau amatori și chiar militari răniți – participanți la Jocurile Invictus. Mai multe detalii aici.

==> Ilie Roșu rămîne consecvent cu el însuși și, indiferent de vremurile din jur, organizează curse de maraton. Așa a fost și acum, cînd a pus la cale ediția a noua a Maratonului Delta Dunării, o cursă ”de casă”, cu puțini, dar entuziaști participanți. Obligatoriu, însă, steagurile.

==> Altfel, a mai atras atenția o cursă de 10km desfășurată în Norvegia, unde Kilian Jornet și-a făcut debutul oficial într-o competiție de șosea. Nu s-a descurcat prea rău (oricum, sub așteptări) terminînd pe locul 18 cu un timp de 29min:59sec. La start s-a aflat și cunoscutul fondist Jacob Ingebrigtsen (campion european pe 1500m și 5000m) dar acesta a acuzat probleme și a terminat cursa la pas. Primul a fost un norvegian de origine eritreeană, cu un timp de 28min:20sec. La fete, a cîștigat Karoline Grovdal în 30min:32sec.

Comments

comments

Previous

Record mondial feminin la semimaraton

Next

Balcaniada de alergare montană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also