joi, aprilie 18 2024
Trei ipostaze nu chiar obișnuite din alergare: un rezultat bun pentru o alergătoare româncă. O cursă pentru copii cu o desfășurare stranie. Și un video ce face să trăiești – virtual, dar intens – alergarea montană.

Bobocea cîștigă

E ceva vreme de cînd nu am mai avut știri despre vreun succes românesc în cursele indoor. Confirmînd forma excelentă în care se află (am mai scris despre asta și aici), Claudia Bobocea a reușit să cîștige joi seara proba de 1.500 m din cadrul reuniunii indoor AIT International Grand Prix 2017 desfășurată la Athlone (Irlanda). Timpul ei: 4min:08 sec:19/100. Bobocea a fost urmată în clasamentul final de australianca Zoe Buckman (4min:11sec:18/100) și de britanica Sarah McDonald (4 min:11sec:62/100).

Cînd ultimul cîștigă

Probabil numai în Japonia se putea întîmpla. Asta pentru că acolo principiile și regulile sunt întotdeauna clare și se respectă, chiar și atunci cînd au loc lucruri mai puțin obișnuite. Dar să vedem despre ce e vorba. O cursă aparent banală, pe 5 februarie, la Kasaoka, undeva în regiunea Okayama. Un cros pe distanța de 3 km la care urmau să participe 263 de copii, cu vîrste între 10 și 12 ani. Se dă startul. Numai că, din greșeală, se pornește exact în sens invers. În loc de a merge înainte, 262 de copii aleargă ”greșit”, înapoi, și parcurg o distanță de circa 2 km (timpul cel mai bun: 6min:51sec). Numai unul dintre ei, ultimul de fapt, pornește în sensul bun, asta pentru că era însoțit de către un membru al stafului organizatoric. Copilul aleargă singur (mă întreb, oare ce o fi fost în mintea lui, văzînd că nu e nimeni în jur și că el trebuie să meargă înainte, indiferent de context). Termină cursa pe distanța oficială. Ce credeți că decid organizatorii? Descalifică pe toți cei 262 de copii și îl declară cîștigător pe ultimul, singurul finișer. Probabil numai în Japonia se putea întîmpla. (Sursa aici).

Ce se vede-n față

Sunt convins că nu vi se întîmplă prea des să fiți în fruntea plutonului, să conduceți o cursă de alergare. De aceea, dacă doriți să înțelegeți cam cum stau lucrurile într-o astfel de situație, vă invit să vedeți un scurt video realizat de către Jeremy Wolf, care a filmat în timp ce a alergat – și a și cîștigat terminat pe locul 3 – o cursă de 25km desfășurată la Orcas Island (SUA). Și peisajul merită…

Comments

comments

Previous

Maratonul București & Co. Noutățile

Next

O să mă întorc bărbat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also