miercuri, noiembrie 29 2023
Despre cine, unde și cum s-a alergat săptămâna trecută

#

Să începem cu o premieră în cursele de șosea de la noi. Mai precis cu prima ediție a Campionatului național de alergare pe șosea 10km, desfășurat la București. Campioni naționali au devenit Roxana Bîrcă (CSA Steaua București) – 32min:15sec și respectiv Nicolae Soare (CS Știința Bacău) – 29min:07sec. Competiția, la care au participat 98 de sportivi a fost și cursă de selecție pentru constituirea lotului național, criteriul de selecție pentru Concursul Balcanic de 10 km șosea și a fost o cursă care a oferit posibilitatea cîștigării de puncte în Word Ranking (fiind cursă oficială AIMS), ce reprezintă unul din criteriile de calificare la proba de 10.000m, în cadrul Campionatului Mondial de Atletism, Doha 2019.

#

Campionatul național, despre care am amintit mai sus, a avut loc în cadrul celei de a patra ediții a Bucharest International 10k, competiție organizată de campioana olimpică Constantina Diță. Competiția a avut și o probă de 21 km, introdusă anul acesta, la care pe primele locuri au terminat Andreea Călugăru -1h:38min și Răzvan Ene – 1h:20min:55sec. Pe site-ul competiției încă nu au fost afișate rezultatele finale.

# Să rămânem la competițiile de șosea, dar să ne mutăm în altă parte a țării, respectiv în Moldova unde a avut loc a cincea ediție a Semimaratonului Iași. Trei probe (5km, 10 km și 21 km), cu un total de 422 finișeri. Pe distanța cea mai lungă cei mai rapizi au fost Mihail Bizniuc 1h:13min:01sec și respectiv Maria Magdalena Velișcu – 1h:33min:30sec. Toate rezultatele sunt disponibile aici.

# Să trecem la cursele de trail running și montane acum. Brașov Marathon, pentru început. Probe de cros (348 finișeri), semimaraton (435 fineșeri) și maraton (320 finișeri, .  În proba de semimaraton a fost o situație inedită, la masculin terminând împreună Cristian Moșoiu, Bogdan Damian și Viorel Pălici – 1h:41min:13sec, în timp ce la fete Ingrid Mutter nu a iertat nimic și a câștigat detașat – 1h:54min. În proba cea mai lungă a câștigat un mai nou venit în acest sport, Ionuț-Alexandru Husariu – 3h:26min:54sec, care a învins multe nume mai ”consacrate”, iar la fete prima a fost Carmen Albișteanu – 4h:21min:06sec. Rezultatele complete sunt aici.

# Mutându-ne în alt colț al țării ajungem la Reșița, unde a avut loc cea de a cincea ediție a AlergGÂND la pădure, un concurs cu probe de 5km, 10km și semimaraton. În această din urmă probă cei mai rapizi au fost Denisa Alexandra Bota – 1h:44min:35sec și respectiv Ionuț Maran – 1h:30min:04sec. Toate rezultatele sunt aici.

# Și în final, două crosuri din București. Primul, după cum arată numele și se vede în imaginea de alături – The Color Run – e mai mult cu distracție, culori și muzică, în timp ce al doilea – Build and Run – a fost organizat de studenții la matematică și informatică din București.

Comments

comments

Previous

Predeal Forest Run. La debut

Next

Ivă. Portret al alergătorului la tinerețe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also