sâmbătă, iulie 13 2024

Brittany Banker este o americancă de doar 25 de ani și care, pînă la această vîrstă, a trăit la o intensitate peste medie. Pe scurt: are o fetiță de șase ani, a depășit două momente în care a fost diagnosticată cu cancer și, în acest week-end, speră să termine o nouă cursă de IronMan.

Povestea sa, așa cum poate fi citită pe site-ul Ironman.com, este una care impresionează. La 19 ani, pe cînd era însărcinată i-a fost descoperită o formă rară de cancer ovarian. A reușit însă să se vindece. Cinci ani mai tîrziu este singură, muncește cu program complet și este implicată în viața comunității locale. Cum îi plăcea să alerge, se decide să participe la un IronMan, așa că termină proba sprint (mai scurtă). Află că i-a reapărut forma de cancer. Face din nou chimioterapie. Într-o pauză a ședințelor medicale termină primul său IronMan.

„Niciodată nu m-am întrebat de ce vreau să particip la competițiile Iron Man. De fapt, cred că știu răspunsul: pentru că sunt o supraviețuitoare. Prima dată cînd am avut cancer am crezut că viața mea s-a terminat, cînd de fapt abia începea. Astăzi sunt o persoană sănătoasă, care nu vrea să renunțe, care are încă vise și obiective, dintre care unele le-a îndeplinit deja”.

PS – O cursă de IronMan presupune parcurgerea înot a distanței de 3,8 km, mers pe bicicletă 180 de km și alergarea unui maraton (42,195 km), toate fără oprire.

Comments

comments

Previous

Curse la superlativ

Next

Calendar pe septembrie

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also