duminică, ianuarie 23 2022

Între 18 – 20 iulie 2014 la Borca, județul Neamț, va avea loc un inedit concurs de alergare în natură.

och3 Way Orienteering  este un concurs de alergare prin pădure ce permite alegerea unui traseu personalizat pentru fiecare concurrent, se arată pe site-ul competiției.

Destinat sportivilor de orice nivel, traseul este compus din puncte obligatorii, marcate pe o hartă cu cercuri roșii și coduri numerice. Între două puncte succesive există trei variante de parcurgere, materializate atât în teren cât și pe harta pe care o va primi fiecare participant.

În acest fel, fiecare participant poate alege ruta pe care o consideră optimă. Concurenții își vor compune traseul parcugându-l pe variantele alese din multitudinea de soluții posibile.

Acest gen de concurs este o premieră în România.

Vor fi două niveluri de trasee de parcurs
–    Traseu de nivel 2 – aproximativ 7 km lungime, cu 10 posturi intermediare
–    Traseu de nivel 1 – aproximativ 17 km lungime, cu 19 posturi intermediare

Concursul încurajează participanții să facă mișcare și, în același timp, stimulează gândirea în timpul efortului fizic, chiar și în condiții de oboseală extremă.

Cu o zi înaintea desfășurării competiției, organizatorii vor susține un curs de inițiere în 3 Way Orienteering. Detalii pot fi obținute scriind la contact@ochallenge.ro , cu subiectul „pregătire Ochallenge”.

Concursul propriu-zis se desfășoară sâmbătă 19 iulie, iar a doua zi se organizează o excursie pe muntele Budacu (1859m), circa 22km lungime, urcare circa 1250m.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Rezultatele

Next

Record mondial sub ochii babysitterului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also