marți, iulie 16 2024

Am tot vrut să continuăm povestea Forest Run, dar lipsa de timp și proiectele personale nu ne-au lăsat. În plus lipsea ceva. Dar acum revenim.

[Adrian Mila]

Plo2Am spus că lipsea ceva. Lipsea Fane (Ștefan Oprina – n.e). Locomotiva. Alergător, antrenor, inimă mare și suflet la fel.

”Fane, facem și noi o cursă?”

”Mai Adrian, de ani de zile mă gândesc să fac o cursă în orașul unde am început să alerg”.

Când am fost prima data în Plopeni, cred că era prin august, la intrarea în oraș a țâșnit din pădure un alergător. Viteză, frate, de alergător montan. Nu e…..??? Ba da, el e, El Campeon (se pare că e vorba de Ionuț Zincă – n.e).

Întâi am oprit pe stadion, unde am constatat că nu este o mare diferență față de Arena Națională. Are gazon? Are. Are tribună? Are? Are piste de alergare? Nu prea mai are. Contează fotbalul, mai puțin atletismul. Hai să vedem dacă reușim să aducem alergarea din nou în prim plan.

Am făcut o alergare prin pădure, apoi o a doua, apoi întâlnirea cu responsabilii locali, care ne-au promis tot sprijinul necesar pentru obținerea avizelor și acordurilor. Am promis (și ne vom ține de promisiune) o acțiune de ecologizare înainte de cursă pentru care vom încerca să atragem și o parte din copiii din zonă.

Semimaratonul Plopeni va avea loc pe 18 octombrie și va avea două probe, una pe distanța de cca 10 km și cealaltă pe distanța de 21 km, cu mai multe categorii de vârstă (18-29, 30-39, 40-49 și +50, masculin, feminin și open).

După startul curselor competitive se va desfășura cursa copiilor, pe grupe de vârstă și pe diferite distanțe. Era o vreme când spiritul de competiție se dezvolta prin concursuri organizate între școli, dar au apus acele timpuri. Pentru cursa copiilor am preferat să încurajăm alergarea prin acordarea de mini-premii tuturor. Primele locuri vor primi și diplome, îmi place însă să îi consider câștigători pe toți participanții.

Până la obținerea tuturor avizelor vă pot spune că startul se va da din centrul orașului. La început se aleargă pe asfalt, apoi se intră în pădure unde se va alerga pe o tură de circa 9 km lungime. Sosirea va avea loc tot în centrul localității, festivitatea de premiere urmând să aibă loc la Sala Polivalentă.

Sperăm să fie o zi frumoasă de toamnă. Dar toamna aproape orice zi este frumoasă, oricum asta nu depinde de organizatori. Vor fi puncte de alimentare pe traseu, cu apă, izotonic și diferite produse, punct de alimentare la final, mă rog, ce pot asigura organizatorii. Și poate mai mult decât atât.

Alături de noi au fost de la început Prisum Internațional, distribuitorul produselor Himalaya, Fundația Emag, care ne sprijină în organizarea cursei copiilor cu tot ceea ce este necesar, revista Alerg, IcePower, Preda Publishing și alții. Competiția nu ar fi fost posibilă nici fără ajutorul Primăriei Plopeni și al Direcției de Sport Prahova.

Detalii și înscrieri se găsesc la http://eliterunning.ro/regulament-cursa/.

Comments

comments

Previous

”Nu va fi o cursă pentru oricine”

Next

Știri pe scurt. MPC și MIB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also