Info general

Știri pe scurt. MPC și MIB

Telegrafic, despre cele două competiții din acest week-end. Sunt multe de spus, dar vom reveni…

picioare
3 octombrie
Zărnești. A 10-a ediție a Maratonului Piatra Craiului. O vreme superbă, poate puțin prea caldă. Circa 800 de participanți. Mult entuziasm, organizare foarte bună, un kit de start constitent și cu surprize plăcute. Câștigători au fost: Viorel Pălici – 3h:50min și Cindy Callewaert – 5h:29min:39sec. Rezultatele finale nu au fost publicate încă.

4 octombrie
București. A 8-a ediție a Maratonului Internațional București. Alergători din circa 60 de țări, peste 10.000 de participanți la toate cursele competiției (maraton, semimaraton, ștafetă, cros popular, crosuri pentru copii). Pentru prima dată, traseul maratonului a fost extins la 33 km, pe mai multe artere din centrul orașului, restul distanței până la 42,195 km parcurgându-se prin revenirea pe unele porțiuni ale traseului.
Desigur, învingător la maraton a fost un kenyan, Kimeli Patrick Kiprono, cronometrat cu 2h:13min:16sec, timpul ce reprezintă un nou record al competiției. La feminin a câștigat etiopianca Wakjira Zeritu Begashaw, cu timpul de 2h:48min:52sec.

La semimaraton, Kiprono Justus Kipchirchir din Kenya a câștigat primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h:04min:09sec, și conaționala sa Jepngetich Barsosio Stellah cu un timp de 1h:15min:20sec la feminin. Cursa de ștafetă maraton a fost câștigată de către echipa ABRC Spartanii, cu timpul 2h:14min:7sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Comments

comments

>
Previous post

Recomandare. Semimaratonul Plopeni

Next post

"Mai puțini nori, mai mult cer"

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *