duminică, mai 19 2024

Cu ceva întîrziere, merită însă consemnat recordul clujeanului Zsolt Kovacs, care duminică 14 august a reușit să străbată în alergare creasta Făgărașului în circa 15 ore și 30 de minute. Performanța lui este cu atît mai lăudabilă cu cît el a reușit să parcurgă singur un traseu de circa 85 de km și cu 6.800 metri diferență de nivel cumulată.

Zsolt a plecat de la mănăstirea Turnu Roșu în jurul orei 4:30 dimineața, iar seara, la ora 20, a ajuns la cantonul Rudărița.

„În sfârșit mi-am realizat și acest vis, de a parcurge în alergare creasta Munților Făgăraș. Multumesc celor care m-au ajutat, în special lui Kovacs Ildiko, Mica Ioana și Dan Paul. Din câte știu, am fost primul care a parcurs creasta într-o zi, singur, iar timpul de 15 ore și 30 min mă multumește foarte mult. Pentru asta am avut nevoie și de mult noroc cu condițiile meteo dar și o logistică bine pusă la punct și câțiva ani de antrenamente”, spune Zsolt Kovacs într-un mesaj pe Facebook.

Pe parcursul traversării, el a avut doar două puncte de sprijin (lacul Capra și Fereastra Sîmbetei) și a mai fost însoțit în alergare de la vf. Fundul Bandei pînă la Comisul de prietenii Dan Paul și Ioana Mica.

S-a mai alergat creasta Făgărașului în ritm susținut, un record neoficial în acest sens fiind deținut anterior, din 18 iulie 2009, de echipa Șerban Chiurlea-Dan Lixandru cu circa 20 de ore. Cu doar cîteva zile înainte, Alin Tănase, alături de Cristi Ghilț, a parcurs același traseu în aproape 24 de ore.

Comments

comments

Previous

Pe scurt, despre o cursă infernală (II)

Next

Cum să pregătești un ultra-…

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also