joi, iulie 18 2024
Revista Alerg din nou la start. De citit până la capăt

În ultima vreme, am ezitat dacă să continui să editez revista Alerg, varianta tipărită. Ezitările erau legate de faptul că proiectul ajunsese oricum la un final (îmi propusesem să tipărim 42 de numere, ceea ce s-a întîmplat), nu mai aveam nici entuziasmul, prospețimea și mai ales timpul de altădată…

Așa că am luat o scurtă pauză. Momentul acesta de respiro (sau refacere?) – la fel ca în alergare – s-a dovedit însă un sfetnic bun. Am decis să continuăm, să luăm un nou start și așa am ajuns să tipărim #43. Și vom continua. Vor fi unele schimbări în revistă, ceva noutăți, lucrurile bune rămân la locul lor, dar despre toate acestea vom vorbi pe rând.

Pentru acum, pentru a vă face curioși, publicăm două știri și, totodată, oferim revista în format pdf primilor șapte doritori care trimit un mesaj pe adresa marian.chiriac@alerg.ro

# Va fi viitorul președinte al SUA un alergător? Probabil că nu ați auzit despre Robert Francis O’Rourke, mai cunoscut sub numele de Beto O’Rourke. Foarte probabil veți auzi despre el anul viitor, când acest tânăr om de afaceri, muzician și om politic american va încerca să devină – se estimează, cu șanse serioase – candidatul democrat la alegerile pentru președinția Statelor Unite. Lui Beto O’Rourke îi place însă și să alerge. Și nu o face deloc rău. La ultima cursă de 5 km, alergată la mijlocul lui martie undeva în Iowa, a reușit să scoată un timp de 24min:28sec, asta însă și pentru că a vorbit mai tot timpul pe traseu. Desigur, a vorbit cu un alergător cunoscut la fața locului, pe subiecte de interes public. La sfârșitul cursei a continuat să interacționeze cu oamenii, să răspundă la întrebări, în fond să își facă o altfel de campanie electorală.  La fel a făcut și anul trecut, când a candidat pentru Senat. A organizat așa numitele Beto Run, curse pe distanțe scurte unde sute de oameni veneau să alerge dar și să discute politică. ”E important să interacționezi cât mai mult cu viața reală, iar alergarea e pentru mine nu doar o pasiune cât și o bună ocazie de a interacționa cu oamenii și cu problemele lor”, spune Beto O’Rourke.

# Un ultramaraton cu format excentric. Informația e că pe 17 august a.c., în zona rurală a idilicului Berdforshire se va organiza ”Get to the pub by 4”, un ultra de 50km, la care startul se ia individual, oricînd după ora 8 a.m., însă finișul e obligatoriu să fie la ora 4 a amiezii, la un anume bar. Timpul de start e estimat de fiecare competitor, în proporție de 43%, restul de 57% al estimării fiind făcută de către organizator pe baza istoricului de alergător al fiecăruia. Totuși, nu se acordă prea mare importanță acestui aspect, pentru că singurul lucru care contează cu adevărat e ca sosirea să fie simultană, asta pentru a se putea merge împreună la bere. În schimbul unei taxe de participare totuși modice, de doar 15 lire sterline, concurenții primesc o hartă a traseului și beneficiază de două puncte de refacere (acolo nu e însă apă, care trebuie cărată pe cont propriu). Ar mai fi nevoie de ceva bani la final, la pub, căci acolo berea se plătește de către fiecare alergător în parte.

Comments

comments

Previous

Oare binili chiar învinge?

Next

Pe scurt. Cu noroi și rătăciri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also