marți, iunie 18 2024
Începutul lunii aprilie a adus, în fine, un nou week-end plin, cu două curse importante, cel puțin din perspectiva numărului de participanți. E vorba de un semimaraton montan, la Brașov și o cursă pe șosea, la București.

Semimaraton Brașov Intersport

A șasea ediție a concursului, cu un traseu ce urcă pe Tîmpa. Două probe: semimaraton cca 21km și cros 10km.

670 finișeri la semimaraton, dintre care 139 fete. Cîștigători la open au fost Nicolae Bălan – 1h:18min:13sec și Cindy Callewaert – 1h:42min:09sec – 1h:42min:09sec.

La cros cei mai rapizi au fost Ștefan Pleșa – 41min:31sec și respectiv Ilinca Maria Tempeanu – 52min:35sec. 264 de alergători au terminat cursa, dintre care 115 fete.

Rezultatele complete se găsesc aici.

Foto: Adrian Niculae

10k & Family Run

A doua ediție a acestei curse de șosea, organizată în centrul Bucureștiului. Două probe competitive (10km și ștafetă 2x5km), plus mai multe crosuri pentru publicul larg (cros popular, curse pentru copii, pentru familii, chiar și bebeluși). Organizatorii au anunțat că au fost circa 6.000 de participanți, printre care mulți copii.

Atleții etiopieni au dominat în cursa de 10km, cîștigători fiind Kinde Atanaw Ayalew  – 28min:51sec (la masculin) și respectiv Tejitu Siyum – 33min:42sec (la feminin). La ștafetă, primul loc a fost ocupat de echipa Sport Guru – 29min:37sec.

Rezultatele oficiale nu au fost publicate încă.

În cadrul probei Cursa familiilor, frații Purcea de la Mișcarea CFR au câștigat primul loc la categoria „Cea mai rapidă familie” parcurgând 3 km în jurul Palatului Parlamentului în15 minute,pe următoarele locuri situându-se Running Frenzy și familia Frățilă. La ‘’Cea mai numeroasă familie”, familia Văduva a trecut linia de sosire fiind formată din 11 membri, fiind urmată de către famiilile Avram (10 membri) și Pigulea (9 membri). În cadrul Cursei Adolescenților (Teen’s Race), au fost premiați cei mai rapizi cinci băieți și cele mai rapide cinci fete, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru prima dată la evenimentele Bucharest RUNNING CLUB, copiii de toate vârstele au avut curse dedicate. Cei mai mici de 5 ani au alergat însoțiți de părinți, iar cei cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani au luat startul pe categorii de vârstă și gen în cadrul Cursei Copiilor.

La Cursa Bebelușilor, 17 de participanți s-au întrecut târâș și de-a bușilea pe o distanță de 4,2195 m și au fost premiați cu înscrierea gratuită la ediția din 2035 a Maratonului București.

S-au acordat premii în bani primilor cinci clasați pentru cursele competitive 10k individual, Ștafetă 2 x 5K, și primilor cinci clasați din categoria persoanelor cu dizabilități motorii la 10k, pe categorii de gen. La celelalte curse au fost premii în produse. Valoarea totală a premiilor a fost de peste 15.000 euro.

 

Comments

comments

Previous

Record mondial la semimaraton feminin

Next

Un cocoș isteric și o șa bine înfiptă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also