Info general

România la Mondialele de alergare pe distanță lungă

Sîmbătă, tocmai în Patagonia (Argentina), are loc Campionatul mondial de alergare pe distanță lungă. România va fi prezentă cu un lot de nouă sportivi

Locul de desfășurare: Villa La Angostura, Patagonia (Argentina). Se vor organiza simultan a 35-a ediție a Campionatelor mondiale de alergare pe distanță scurtă și a 16-a a Mondialelor pe distanță lungă. România va participa doar la această din urmă competiție.

Evenimentul poate fi urmărit live: https://www.nyaistartv.com/match/9647/16-world-long-distance-mountain-running-championships-42km-villa-la-angostura-arg

Participă 450 de alergători din 42 de țări. Vineri vor lua startul, în ordine, juniorii (ce aleargă pe un traseu de 6,6km) și seniorii (traseu de 14km, cu +754m).

Sîmbătă va fi ziua alergării pe distanță lungă. Startul se dă la ora 8:40 (ora locală) și se aleargă pe un traseu de circa 41,5km, cu o diferență de nivel pozitivă de 2184m.

România va fi prezentă la competiția din America de Sud cu o delegație care are în componență nouă sportivi. Pe site-ul Federației Române de Atletism aceștia au fost intervievați pe scurt, iar în continuare noi o să rezumăm opiniile lor:

# Denisa Dragomir (27 ani, CSM Pitești). E cea mai titrată alergătoare de la noi. Pentru Mondiale ea își propune o medalie, avînd deja alte patru clasări pe podium la competiții de anvergură. Detalii aici.

# Andreea Pîșcu (23 ani, Știința Bacău). Țintește o clasare în top 20 la individual și un loc pe podium în competiția pe echipe. Detalii aici.

# Mădălina Florea (26 ani, CSM Sighișoara). Debutantă la acest nivel, își propune să dea tot ce poate pentru o clasare cît mai bună. Detalii aici.

# Cristina Simion (28 ani, Steaua București). E nou venită în lumea alergării montane, dar cu experiență în probe de pistă și șosea. La mondiale dorește să facă o figură cît mai onorabilă. Detalii aici.

# Ionuț Zincă (36 ani, Steaua București). Veteranul și cel mai titrat alergător român. E la a șasea participare la un mondial și își propune o clasare individuală cît mai aproape de primii zece. Detalii aici.

# Bogdan Damian (31 ani, CSM Cluj). A alergat la trei ediții de mondiale, iar acum își propune o clasare între primii 20 și un loc 6 cu echipa. Detalii aici.

# Andrei Preda (27 ani, Steaua București). Are trei participări la mondiale, iar în Argentina speră să termine în primii 30, iar echipa să prindă locul 6. Detalii aici.

# Leonard Mitrică (24 ani, Steaua București). E la prima prezență la un mondial și speră la o clasare în primii 15 la individual și locul 6 pe echipe. Detalii aici.

# Cristian Moșoiu (32 ani, Steaua București). Debutant la acest nivel, vrea o clasare cît mai bună și – ideal – o medalie pe echipe. Detalii aici.

 

 

Comments

comments

>
Previous post

Punctul dureros de sub coaste (II)

Next post

Crosul 15 Noiembrie. O cursă aparte

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *