sâmbătă, septembrie 24 2022

Peste 15.000 de participanți din peste 63 de țări au participat la cea de-a șasea ediție a OMV Petrom Semimaratonul București, competiţie organizată de Bucharest RUNNING CLUB (BRC). Noul traseu a permis recorduri ale cursei în proba de semimaraton.

Învingătoarea semimaratonului a fost românca Ancuța Bobocel, care a înregistrat timpul 1h:11min:43sec, urmată pe locul doi de etiopianca Alemayehu Tejitu Siyum cronometrată cu 1h:12min:53sec și de românca Andreea Piscu pe locul trei, cu timpul 1h:13min:15sec. La proba semimaraton bărbați, Anbesa Lencho Tesfaye din Etiopia a câştigat primul loc, terminând cursa în 1h:01min:09sec, urmat de către kenyanul Rono Kenneth Kibet cu timpul 1h:01min:45sec pe locul doi şi Tolosa Jiksa Tadesse din Etiopia pe locul trei cu 1h:02min:00sec. Rezultatele cîștigătorilor reprezintă noi recorduri ale cursei.

În ceea ce privește cursa semimaraton național bărbați, Nicolae Soare a terminat cursa cu timpul 1h:06min:54sec.

La Cursa 10 km individual Volkswagen, câștigători au fost românii Ciprian Suhavea, cu timpul 31min:20sec la masculin şi Adela Bălțoi, cu timpul,35min:58sec la feminin. Cursa Ștafeta Scholl a fost câştigată de echipa Gold Nutrition, cu timpul 1h:03min:52sec.

La semimaraton au fost 2951 de finișeri, dintre care 725 la feminin.

Rezultatele oficiale se găsesc aici.

Sâmbătă 13 mai, la Cursa Copiilor McDonald’s, au luat startul peste 3000 de copii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen având start diferit, coridorul de start fiind împărțit pe sectoare, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km, se arată într-un comunicat de presă. Cursele Copiilor au fost organizate în mod necompetitiv pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament.

La sfârșitul Curselor Copiilor Mc Donald’s a fost organizată o tombolă iar înscrierea s-a făcut în ziua concursului prin completarea talonului de participare și depunerea lui în urna de pe scenă amplasată în Piața Constituției. Fiecare categorie de vârstă și de gen a avut alocată o urnă specială. separat pentru fiecare categorie de varsta si de gen, premiile constând în biciclete. Primele trei școli și primele 3 licee/colegii cu cei mai mulți participanți vor fi premiate cu echipamente sportive oferite de McDonald’s.

Adolescenții cu vârste cuprinse între 14-19 ani au concurat, sâmbătă, 13 mai, la Cursa Adolescenților Erasmus + pe o distanță de 2,5 km. Premiile au fost oferite de către Erasmus + și au constat în echipamente electronice ( laptop-uri, brățari fitness, tablete).

La cursele adulților au fost oferite premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse, precum și primilor trei clasați din categoria participanților în scaune cu rotile, de asemenea, pentru fiecare cursă în parte. La cursa semimaraton OMV Petrom open general s-au acordat premii în bani. Bucharest RUNNING CLUB a introdus categoria semimaraton național la care premiile constau în bani și voucher carburant OMV Petrom. Primii trei câștigători femei și bărbați la categoriile de vârstă semimaraton au primit vouchere carburant OMV Petrom. Premiile cursei 10 km individual Volkswagen (10,548 km) au fost în bani și vouchere oferite de World Class și Hotel Athenee Palace Hilton.

La Semimaraton Ștafetă Scholl, finaliștii au câștigat premii în bani, produse electronice precum și vouchere de servicii oferite de Scholl și World Class. La Cursa Populară Vodafone, primii 10 campioni femei și bărbați ai competiției au primit telefoane mobile de ultimă generație sau produse electronice. Valoarea totală  a premiilor oferite a fost de 30.000 de euro precum şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului.

La punctele de hidratare și împrospătare s-au consumat 40.000 de litri de apă Izvorul Minunilor, 4.800 de litri de bautura energizantă Isostar şi 4 tone de fructe oferite de Mega Image.

Comments

comments

Previous

Alerg #35. Fiestă

Next

Momente esențiale din existența mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also