sâmbătă, iunie 15 2024

Dacă nu ninge, măcar plouă. Plouă cu noutăți în lumea alergării

run

* Euforia ia și forma alergării. Mai exact, pe 26 aprilie, în parcul Tineretului din București va avea loc prima cursă The Color Run™, cunoscută și sub numele de ”Happiest 5k on the Planet”. Pe scurt, e vorba de o cursă de alergare, necronometrată, în cadrul căreia participanții sunt vopsiți din cap până-n picioare în diverse culori, la fiecare kilometru parcurs. Așadar e vorba de alergare, dar și de bucuria de a participa la un eveniment inedit. Cursa va fi organizată și în alte trei orașe din România. Amănunte și pe pagina de FaceBook a evenimentului.

* Am ajuns să alergăm… ca să prindem locuri la înscriere. După ce toate locurile de la semi-maratonul Gerar au fost date în câteva ore (și nu au fost chiar puține, ba s-au epuizat și cele de la o probă de 10 km, introdusă ulterior), a venit rândul Winter Tri Challenge să se confrunte cu o situație similară. La nici 24 de ore de la startul înscrierilor, nu mai sunt locuri disponibile la probele individuale din această competiție de triatlon și duatlon care se va desfășura luna viitoare la Izvorani, nu departe de București. În aceste condiții, devine importantă informația că de ieri s-a dat drumul la înscrieri la EcoMarathon. Și aici e aproape cert că toate locurile se vor ocupa.

* Condiții limitative sunt și la Maratonul de la Cluj. Numai primii 1200 de alergători înscriși la maraton, semimaraton sau maraton ștafetă au garantat kitul de participare. Tricoul de concurs a fost prezentat astăzi și poate fi văzut aici. Deja, la Cluj s-au înscris aproape 600 de concurenți.

* Știți care este este sportul cu una din cele mai creșteri a ratei de participare din istorie? Da, e vorba de alergarea cu obstacole. E drept că fenomenul se întâlnește în SUA, unde spre exemplu cursa cu obstacole Tough Mudder a crescut de la 20.000 de participanți în 2010, anul de debut, la peste 700.000 de concurenți în 2012. Deși se organizează și la noi vreo două competiții de acest gen, este foarte posibil ca lucrurile să evolueze rapid mai ales că în acest an ar urma să apară și un format internațional de cursă.

Comments

comments

Previous

Bucurându-mă de ce-i în jur

Next

Competiție pentru tineri atleți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also