joi, aprilie 18 2024

Care e legătura dintre o divă și un veteran? Evident, pasiunea. Pasiunea pentru alergare.

dive

*** Sâmbătă 8 martie, sala de atletism din incinta complexului sportiv național ”Lia Manoliu”. Zeci de atleți masters, mai exact sportivi veterani cu vârsta de peste 35 de ani, care au concurat la campionatul național în probe de marș, pe distanțe de 60, 200, 400, 800, 1.500 și 3.000 de metri, plus, alergare peste garduri, aruncarea greutății, săritura în lungime și în înălțime, triplusalt.

Veteranii reprezintă o lume aparte. Cei mai mulți dintre ei sunt trecuți de 55-60 de ani. Trupurile le sunt mai puțin armonioase, unii au burți sau cărnurile lăsate, picioarele li se mișcă desigur greoi. Nu e însă nimic dezagreabil în efortul acestor doamne și domni care la vârsta lor nu încetează să facă mișcare,  care sprintează cu fața schimonosită, care înaintează poticnit. Însă efortul lor, determinarea sunt de admirat. La finalul cursei, fiecare dintre ei, chiar dacă respiră sacadat, chiar dacă are fața leoarcă de transpirație, se bucură.

Lista completă a rezultatelor este disponibilă aici. Imagini disponibile pe pagina de Facebook a Romanian Masters Athletics.

*** Aproape 200 de doamne și domnișoare au participat, tot pe 8 martie, la Crosul Divelor, o cursă de alergare desfășurată la Cluj. Concursul a avut două probe: alergare pe distanța de 2 și respectiv 5 km. Dincolo de pasiunea pentru alergare, doamnele s-au mai remarcat și prin ținuta colorată și diversă. Adriana Muscă și Mihaela Prundus sunt cele două câștigătoare ale competiției. Rezultatele sunt disponibile aici.

*** România nu a reușit să câștige vreo medalie la Campionatele mondiale de atletism indoor, desfășurate la sfârșitul săptămânii la Sopot, în Polonia. Deși a realizat cel mai bun rezultat al sezonului, cu 3min:38sec:18/100, ștafeta feminină de 4×400 m a României (Adelina Pastor, Sanda Belgyan, Alina Panainte și Bianca Răzor) s-a oprit în seriile semifinale ale probei, clasându-se pe locul 8, ultimul. Alt participant, atletul băcăuan Ioan Zăizan, a ratat calificarea în finala probei de 1.500 metri.

Foto: Crosul Divelor

Comments

comments

Previous

Running with the Kenyans!

Next

Old Town Race

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also