Știri pe scurt
De prin Sahara, cu trecere prin București, dar și Rotterdam sau Boston.
– Paul Dicu aleargă pentru al treilea an consecutiv la Marathon des Sables, una cele mai dure competiții de alergare de anduranță din lume, care se desfășoară în Sahara. Cursa se întinde pe parcursul a mai multor zile, iar distanțele de parcurs variază între 30 și 80 de km. Traseul din acest an are aproximativ 250 de km. Mai multe informații pe site-ul cursei . Simultan cu Dicu, dar în România, s-au organizat mai multe alergări, individuale sau în grup, sub titulatura ”În pas cu Paul”, care susțin un proiect al organizației Inima Copiilor. Spre exemplu, duminică 7 aprilie nu mai puțin de 146 de oameni au alergat cumulat, în parcul IOR din București, circa 1495.4 km în cadrul acestui proiect.
– Trei alergători englezi au ajuns vineri în România. Vestea nu ar fi chiar atât de neobișnuită dacă cei trei, Rob Martineau, Tom Stancliffe and Guy Hacking, nu ar ajuns aici în alergare. Ei au plecat pe 1 aprilie din Odessa (Ucraina) și și-au propus să parcurgă 1000 de mile (circa 1600 de km), străbătând mai multe țări din Balcani, cu destinația finală în Dubrovnik (Croația), unde speră să ajungă pe 4 mai. Scopul acestei inițiative – “Run for Love”- este de a atrage atenția asupra pericolului traficului de copii și de a strânge 150.000 de lire sterline pentru organizația „Love 146” care dorește construirea unui adăpost destinat copiilor supraviețuitori ai traficului de persoane în care să li se poată oferi, de asemenea, asistență specializată.
– În timp ce în România în acest week-end nu se organizează nicio competiție de alergare, se poate spune însă că la nivel internațional sezonul competițional de primăvară este în toi. Pe 14 aprilie sunt curse de maraton Gold Label la Viena și Rotterdam, în timp ce o zi mai târziu se desfășoară tradiționala competiție de la Boston. La aceste din urmă maratoane participă nu mai puțin de 9 alergători cu timpi de sub 2h:6min.
– Și o veste bună pentru toți: se poate. Sau cel puțin unii pot. Americanul Mike Fremont a stabilit recent un record mondial la semi-maraton, cu timpul de 3h:03min:56sec. Desigur, recordul e pentru categoria de vârstă căreia îi aparține Mike, respectiv +90 de ani. De menționat că tot el a alergat anul trecut, când încă nu depășise vârsta de 90 de ani, un semi-maraton în timpul de 2h:56min:20sec.