miercuri, mai 29 2024

Europenele de sală, Naționalele de veterani și ceva crosuri. Și cam atât.

Praga

E clar, săptămâna ”babelor” nu e o periodă prea prielnică pentru competițiile de alergare. S-a alergat mai mult în sală sau pe alte meridiane. Mai jos, câte ceva despre principalele evenimente:

Europenele de sală

În cele din urmă, România a avut o comportare meritorie la Campionatele europene de sală desfășurate între 7-8 martie la Praga. Au fost câștigate două medalii de bronz, însă niciuna în probele de alergare. Pe podium s-au situat doar săritorii, mai întâi Marian Oprea la triplusalt (cu un rezultat de 16,91 metri) și apoi săritoarea în lungime Florentina Marincu, cu 6,79 metri. Rezultatul ei reprezintă în același timp și un nou record european de junioare (Marincu are doar 18 ani). Cei doi vor fi răsplătiți de către Federația Romînă de Atletism cu câte 5.000 de euro.

În probele de alergare rezultatele obținute au fost departe de primele locuri. Astfel, semifondista Florina Pierdevară s-a clasat pe locul 9 în finala de 1.500 m cu timpul de 4min:17sec:05/100. Restul alergătorilor nu au reușit să prindă finalele în probele în care au concurat. Astfel, sprinterul Cătălin Câmpeanu a ratat calificarea în finala probei de 60 m, obţinând în seriile semifinale al 19-lea timp, cu 6sec:73/100, iar la 3.000 metri Claudia Bobocea a terminat penultima în seria semifinală, cu un timp de 9min:27sec:82/100.

România a avut un lot de 17 atleți la actuala ediție a Campionatelor europene indoor, la care s-au înscris oficial 643 de sportivi din 49 de țări, dintre care 363 de atleți și 280 de atlete. În cele 32 de ediții de până acum ale europenelor de sală, atleții români au cucerit 90 de medalii, dintre care 23 de aur, 34 de argint și 33 de bronz.

Campionat național masters

Tot în acest week-end a avut loc campionatul național în sală pentru sportivi masters, peste 35 de ani. Au fost numeroase probe de alergare, concursul desfășurându-se în sala de atletism din București. Mai multe detalii pe site-ul Comisiei Atleților Veterani.

Cros(uri)

Singurul concurs oficial de amatori a avut loc pe 7 martie la Cluj. Crosul Divelor a strâns la start aproape 150 de doamne și domnișoare care au concurat în probe de 2 și respectiv 5 km lungime.

În același timp, în lume, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii s-au organizat multe alte evenimente de alergare, dintre care amintim 261WM (maraton și cursă de 10km dedicate Katerinei Switzer, prima femeie care, în 1967, a alergat un maraton, într-un concurs deschis atunci doar bărbaților), Women’s Day Fun Run (un cros pentru strângere de fonduri pentru combaterea cancerului de sân), Venus Run  (competiție de atragere a femeilor către sport și alergare).

Și altele

–    Ar mai fi de spus că regimul de la Phenian permite din nou acum participarea sportivilor străini la maratonul ce urmează să se desfășoare în aprilie în Coreea de Nord (anterior, pe acest subiect, am relatat aici)

–    Tocmai a intrat în tipografie un nou număr al revistei Alerg. Alerg #23 va fi de găsit, pentru început, la Alba Iulia City Race.

Foto: independent.co.uk

Comments

comments

Previous

Aleargă și zâmbește la Crosul Pădurii (P)

Next

“Born to Run” în alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also