Info general

Știri pe scurt

Mai puține alergări în săptămâna care s-a încheiat, dar totuși completate de câteva rezultate notabile pentru sportivii români.

bt
Ca de obicei, începem prin a cita Ro Club Maraton, care a numărat circa 30 de evenimente de alergare în săptămâna 25 iunie – 1 iulie. Merită menționat valul de emoție și de empatie generat de moartea tragică a unuia dintre cei mai vârstnici alergători români, Gheorghe Moșion (82 ani), în memoria căruia s-au organizat mai multe crosuri.

Să vedem însă care au fost concursurile din week-end

Alergare montană

A treia ediție a concursului ”Bate Toaca”, desfășurat pe 27 iunie în munții Ceahlău, a strâns la start 100 de participanți la proba lungă (28,6km, cu + 2300m diferență de nivel) și peste 175 de alergători la proba scurtă (15,7km, cu +1000m). Lor li s-au adăugat circa 100 de copii, care au alergat crosul dedicat lor. În proba lungă s-au stabilit noi recorduri ale competiției, atât la masculin, unde a câștigat Viorel Pălici (3h:08min:36sec), cât și la feminin unde s-a impus Iulia Găinariu – 3h:47min:03sec. Rezultatele finale urmează să fie afișate pe site-ul competiției.

* De menționat și rezultatele obținute de Adi Bostan și Alexandru Itu, care s-au clasat pe locul 8, respectiv pe locul 10 în cadrul Olympus Marathon.

Triatlon / X-Man

Să începem prin a menționa că triatlonistul Mihai Baractaru a stabilit, pe 28 iunie, la Ironman Austria (Klagenfurt) un nou record național la triatlon pe distanță lungă: 9h:15min:3sec. El a înotat 3,8 km în 58min:47sec, a parcurs pe bicicletă distanța de 180 km în 5h:08min:08sec și apoi a alergat 42 km în 3h:02min:09 sec. Timpul obținut îi permite să se califice la cursa de IronMan de la Kona, campionatul mondial al acestei discipline. Mihai este primul român care reușește această calificare.

A șaptea ediție a X-Man România, desfășurat la Oradea, a atras 265 de sportivi, care s-au întrecut în proba lungă (vezi distanțele mai sus), în cea de half-ironman (distanțele reduse la jumătate) și în ștafetă. Concursul a fost dominat de sportivi din Ungaria  (au fost participanți din patru țări) care au câștigat atât la Long Distance – prin Erdos Peter (9h:34min:36sec) cât și la proba Half Distance – prin Deak Zsobor. La feminin în proba lungă pe primul loc s-a clasat Ioana Molnar – 12h:58min:07sec, din cinci fete participante. Rezultatele finale și complete urmează să fie afișate pe site-ul competiției.

Foto: Toma Stefan-Daniel / Bate Toaca

Comments

comments

>
Previous post

Un bazar. Bazarul pe roți

Next post

Crampele musculare în timpul alergării

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *