duminică, iulie 14 2024

Mai puține alergări în săptămâna care s-a încheiat, dar totuși completate de câteva rezultate notabile pentru sportivii români.

bt
Ca de obicei, începem prin a cita Ro Club Maraton, care a numărat circa 30 de evenimente de alergare în săptămâna 25 iunie – 1 iulie. Merită menționat valul de emoție și de empatie generat de moartea tragică a unuia dintre cei mai vârstnici alergători români, Gheorghe Moșion (82 ani), în memoria căruia s-au organizat mai multe crosuri.

Să vedem însă care au fost concursurile din week-end

Alergare montană

A treia ediție a concursului ”Bate Toaca”, desfășurat pe 27 iunie în munții Ceahlău, a strâns la start 100 de participanți la proba lungă (28,6km, cu + 2300m diferență de nivel) și peste 175 de alergători la proba scurtă (15,7km, cu +1000m). Lor li s-au adăugat circa 100 de copii, care au alergat crosul dedicat lor. În proba lungă s-au stabilit noi recorduri ale competiției, atât la masculin, unde a câștigat Viorel Pălici (3h:08min:36sec), cât și la feminin unde s-a impus Iulia Găinariu – 3h:47min:03sec. Rezultatele finale urmează să fie afișate pe site-ul competiției.

* De menționat și rezultatele obținute de Adi Bostan și Alexandru Itu, care s-au clasat pe locul 8, respectiv pe locul 10 în cadrul Olympus Marathon.

Triatlon / X-Man

Să începem prin a menționa că triatlonistul Mihai Baractaru a stabilit, pe 28 iunie, la Ironman Austria (Klagenfurt) un nou record național la triatlon pe distanță lungă: 9h:15min:3sec. El a înotat 3,8 km în 58min:47sec, a parcurs pe bicicletă distanța de 180 km în 5h:08min:08sec și apoi a alergat 42 km în 3h:02min:09 sec. Timpul obținut îi permite să se califice la cursa de IronMan de la Kona, campionatul mondial al acestei discipline. Mihai este primul român care reușește această calificare.

A șaptea ediție a X-Man România, desfășurat la Oradea, a atras 265 de sportivi, care s-au întrecut în proba lungă (vezi distanțele mai sus), în cea de half-ironman (distanțele reduse la jumătate) și în ștafetă. Concursul a fost dominat de sportivi din Ungaria  (au fost participanți din patru țări) care au câștigat atât la Long Distance – prin Erdos Peter (9h:34min:36sec) cât și la proba Half Distance – prin Deak Zsobor. La feminin în proba lungă pe primul loc s-a clasat Ioana Molnar – 12h:58min:07sec, din cinci fete participante. Rezultatele finale și complete urmează să fie afișate pe site-ul competiției.

Foto: Toma Stefan-Daniel / Bate Toaca

Comments

comments

Previous

Un bazar. Bazarul pe roți

Next

Crampele musculare în timpul alergării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also