Info general

Știri pe scurt. Ai noștri

A fost un week-end plin-plin, cu numeroase evenimente de alergare. Din acest motiv, am decis să prezentăm pe rînd ce s-a întîmplat și să începem cu cele mai importante rezultate individuale ale atleților români.

  • Să începem cu fetele. Liliana Dragomir (Danci) a terminat pe locul 10 în proba de maraton a Vienna City Marathon, cu un timp 2h:46min:03sec. Rezultatul ei (clasarea în primele zece la un concurs Golden Label) îi permite să participe la Campionatul mondial de atletism de anul viitor de la Londra, chiar dacă nu a îndeplinit baremul de timp. Decizia în acest sens urmează să fie luată de către Federația de atletism.
  • Tot la Viena, dar în proba de semimaraton, Sorin Mîneran a reușit să se claseze pe locul 2 la general (și pe primul la categoria de vîrstă), cu un timp de 1h:10min:55sec.
  • Și ca să terminăm cu rezultate ale alergătorilor pe distanțe lungi să mai spunem că la Maratonul Hamburg, Paula Todoran a terminat pe locul 14, cu un timp de 2h:43min:56sec. Ea a suferit însă mult, terminînd cursa în șoc hipotermic și a avut nevoie de intervenție medicală pentru a-și reveni. A fost o vreme rea la Hamburg, cu rafale de vînt aproape tot timpul, grindină, ploaie. Acest lucru l-a determinat pe Marius Ionescu să abandoneze pe la km35 al cursei sale de maraton, deși plănuise aici să încerce doborîrea recordului național.
  • Să trecem la duatlon, căci și aici e vorba de alergare. Vestea bună e că Ciprian Bălănescu a cîştigat sîmbătă Campionatul Sud-Est European de Duatlon, desfășurat la Buftea. El a dominat clar concursul, terminînd într-un timp de 53min:26sec. La fete, pe primul loc s-a clasat Antoanela Manac, cu un timp de 1h:03min:03sec. Deși un concurs internațional, participarea și nivelul competițional au fost reduse, de aceea o să publicăm mîine un interviu pe această temă, cu Ciprian Bălănescu.
  • Să ne reîntoarcem la maraton. Tot în week-end a avut loc Maratonul de la Londra, unde cele mai importante lucruri s-au întîmplat în proba feminină. Aici, kenyanca Mary Keytani a cîștigat detașat, cu un timp de 2h:17min:01sec, un nou record al cursei și al doilea timp din istorie la fete. Keytani a încercat doborîrea recordului mondial (deținut de Paula Radcliffe – 2h:15min:25sec, 2003), a început extrem de tare, a ținut un ritm infernal, căruia nu i-au rezistat niciuna dintre concurente, însă a încetinit vizibil pe ultimii km, din cauza unor probleme cu crampele musculare și la stomac. La băieți a cîștigat tot un kenyan, Daniel Wanjiru – 2h: 05min:49sec.

Comments

comments

>
Previous post

Team HOSPICE. Contra cronometru, pentru timpul lor!

Next post

Știri pe scurt. Competițiile

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *