luni, iulie 22 2024
Marius Ionescu, zis și Piciu’, ba mai nou cunoscut și ca SuperMario, este cel mai bun maratonist român al momentului. Cum el se află acum în fața mai multor provocări, am zis să vedem despre ce e vorba.

Gata de luptă. Foto: Marius Ionescu

Provocarea #1. Recordul

Pe 23 aprilie, la Hamburg, Marius Ionescu va alerga primul său maraton al acestui an. Nu va fi o cursă obișnuită, din cel puțin două motive: obiectivul de timp propus și ”tricoul” noii sale echipe.

Optimist, Marius spune:  ”La Hamburg am ca obiectiv personal timpul de 2h:12min:00sec, iar asta ar însemna automat un nou record național. Eu m-am pregătit bine și este normal să îmi doresc doborîrea recordului național, dar cum maratonul este o cursă imprevizibilă, rămîne să vedem ce se va întîmpla. Oricum, sunt încrezător și sper să reușesc acest lucru. La Hamburg va fi totodată și prima competiție în care voi alerga ca atlet al echipei NN Running Team”.

Provocarea #2. Echipa

NN Running Team este un proiect lansat săptămîna trecută de NN Group și agenția Global Sports Communication (care îl reprezintă și pe Marius Ionescu), fiind susținut de Nike. E un proiect global care reunește 60 de alergători de prim plan din 13 țări (printre ei campionul olimpic Eliud Kipchoge, campionul mondial și olimpic Kenenisa Bekele, Florence Kiplagat sau  Stephen Kiprotich etc) care vor participa anul acesta la peste 150 de competiții.

Scopul proiectului este să contribuie la profesionalizarea și încurajarea inovării în sport, pentru a se face astfel performanță, dar și să aducă mai aproape valorile, ”eroii” maratonului de fanii lor.

Încrezător, Marius spune: ”Implicarea mea în acest proiect se face pe două direcții: în primul rînd, sunt atlet și voi participa la competiții interne și internaționale sub însemnele NN Running Team. În al doilea rînd, mă voi ocupa de atleții care vor lua startul la competiții în zona Balcanilor, în calitate de reprezentant al Global Sports Communication. Ca atlet voi beneficia de sprijin medical, recuperare, cantonament, echipament.  Ca „obligații” de performanță și promovare, va trebui să alerg numai sub însemnele echipei, iar rezultatele mele, în competiții, să reflecte sprijinul primit”.

Provocarea #3. Noua FRA

Chiar dacă nu e o provocare personală, nu am putut să nu îl întrebăm pe Marius Ionescu ce așteptări are de la viitoarea conducere a Federației Române de Atletism. Pentru cine nu știe, FRA își va alege pe 21 aprilie noul președinte. Sunt șase candidați, cei mai cunoscuți fiind Constantina Diţă (aur olimpic la maraton în 2008) şi Monica Iagăr (dublă campioană europeană, indoor şi outdoor, la săritura în înălţime). Lor li se alătură Traian Badea, Florin Florea, Constantin Cristinel Iacoban şi Constantin Gabriel Obreja. Ion Sandu, preşedinte FRA din ultimii patru ani, nu s-a mai înscris pentru un nou mandat.

Diplomat, Marius spune: ”Indiferent de cine va veni la conducerea Federației Române de Atletism trebuie să înțeleagă că lumea vrea fapte. Antrenorii și sportivii au nevoie de cineva care să îi susțină din toate punctele de vedere, să fie alături de ei indiferent de rezultate. Dar, în același timp, aș vrea ca și ei, antrenorii și sportivii, să înțeleagă că rezolvarea problemelor nu depinde doar de președintele sau de conducerea FRA”.

Comments

comments

Previous

Powerbeats3 Wireless. Performanță. Putere. Libertate (P)

Next

Aleargă (și) prin subteran la Călătorie între Cer și Pământ 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also