luni, iunie 24 2024

Niciun concurs major în acest week-end. Cu toate acestea, nu au lipsit rezultatele individuale.

a
Într-adevăr, acest sfârșit de săptămână este unul atipic, fără nicio competiție majoră, pe distanțe lungi. De aceea, în afară de maratonul San Montan, desfășurat în comuna Baru Mare (jud. Hunedoara), mai merită amintite doar cele câteva crosuri mai importante, precum Aleargă tu pentru ei sau crosul de seară Mișcarea face bine, amândouă desfășurate la Brașov.

În rest, ceva alergări de grup sau antrenamente pregătitoare, plus un triatlon, despre care o să detaliem la rubrica de specialitate.

Cu toate acestea, la acest sfârșit de săptămână s-au înregistrat mai multe rezultate individuale, dintre care unele merită notate.

Alergare montană

  • Întâi de toate, trebuie pomenit noul record FKT (Fastest Known Time) de traversare a crestei Făgărașului, stabilit de către Silviu Bălan. Acesta a parcurs distanța dintre Turnu Roșu și Cantonul Rudărița (circa 82 km, + 5890m diferență de nivel pozitivă) în 13h:18min. Vom reveni cu mai multe detalii. Pentru că tot vorbim de recorduri și de viitoare articole, să spunem acum că vom scrie pe larg și despre noul record FKT stabilit de Scott Jurek în parcurgerea Appalachian Trail.
  • Apoi să consemnăm rezultatele alergătorilor români care au avut clasări pe podium la Tryana Run, o alergare montană desfășurată în Bulgaria. În proba de ultramaraton (65km), Radu Milea s-a clasat pe locul 2, cu un timp de 6h:06min:20sec, iar Daniel Stroescu pe locul 3 (6h:11min:11sec). În proba de 34 km, Iuliana Chiriac a terminat prima cu un timp de 3h:34min:49sec.. Rezultate provizorii sunt disponibile aici.

Atletism

Câteva rezultate ale tinerilor atleți profesioniști români la competiții internaționale:

  • Nicolae Soare a cucerit, joi 9 iulie, medalia de argint în proba de 10.000 m, la Universiada de vară de la Gwangju (Coreea de Sud). El a fost cronometrat cu timpul de 29min:18sec:71/100 (personal best), medalia de aur fiind adjudecată de rusul Igor Maximov, în 29min:15sec:30/100: În aceeași probă Alexandru Corneschi s-a clasat pe locul 20 (din 30 de concurenți care au luat startul), cu timpul de 32min:16sec:48/100.
  • Sâmbătă, Bianca Răzor a cucerit titlul european și medalia de aur la Campionatele europene pentru tineret (U23) de la Tallinn (Estonia) în proba de 400 m, realizând, cu timpul de 51sec:31/100, un nou record al campionatelor continentale. Ea a îndeplinit şi baremul pentru participarea la JO. În vârstă de numai 21 de ani, legitimată la CSS Viitorul Cluj-Napoca, Bianca Răzor are deja un palmares bun, ce include medalie de argint (la 400 m) și de bronz (ștafetă) la prima ediție, din 2010, a Jocurilor Olimpice pentru tineret de la Singapore, un bronz la CM de juniori de la Moncton (Canada), în 2010, și o medalie de argint la CE de juniori din 2013, de la Rieti (Italia).
  • La aceleaşi campionate, Mădălina Florea a stabilit un nou record personal şi s-a clasat pe locul 4 în proba de 10.000 metri, cu un timp de 32min:55sec:08.100. Situaţia s-a repetat identic şi în proba de 5.000 metri: nou record personal – 15min:38.100, tot clasare pe locul patru.

Comments

comments

Previous

Dublu IronMan

Next

Bălan. Record pe creasta Făgărașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also