miercuri, mai 29 2024

Un sfîrșit de săptămînă fără concursuri importante, dar asta nu înseamnă că nu avem ce trece în revistă.

Ultra

O să începem prin consemnarea unei curse de ultramaraton mai puțin obișnuite, cea în care Polgar Levente Ioan a reușit să străbată în alergare România de la vest la est. Alergătorul din Aiud a reușit ca pe 9 iulie să ajungă la Vama Veche după ce, cu 14 zile înainte el pornise de la Jimbolia, pe un traseu de aproape 1000 km. Levi, 34 de ani, a fost însoțit tot traseul de un prieten, Viorel Florin Rîmniceanu, 26 de ani, care a mers pe bicicletă și a fost ”echipa de susținere”. Cursa celor doi a fost făcută în condiții dificile, din cauza fondurilor insuficiente fiind nevoiți să facă bivuac pe timpul nopții, în cort, pe marginea drumului. Ei au făcut în tot acest timp campanie asociației ”Little People”, încurajînd donațiile către copiii bolnavi de cancer. Traseul urmat a fost Vama Jimbolia – Timișoara – Arad – Deva – Simeria – Orăștie – Sebeș – Sibiu – Făgăraș – Brașov – București – Constanța – Vama Veche.

L

Reamintim că traversarea României în alergare s-a mai făcut, pe toate direcțiile (est-vest, nord-sud) numai că pe trasee puțin mai scurte. Detalii despre proiectul ”Trans Romania Run” găsiți pe site-ul inițiatorului, Șerban Chiurlea.

Maraton

Cursele în această zonă a țării sunt mai rare, însă Aleargă cu San Montan, desfășurată în comuna Baru (jud. Hunedoara) a ajuns la a treia ediție. Probă de 40 km, unde au fost 29 de finișeri (6 fete). Cei mai rapizi: Ionuț Măran – 3h:22min și Crina Buzgan – 4h:23min:20sec. În cursa de semimaraton au terminat 60 de alergători (19 fete), primii fiind Marian Giangă – 1h:50min și Steluța Rațiu – 2h:36min:29sec. Toate rezultatele sunt disponibile aici.

Crosuri

Pe 8 iulie, cros de noapte la Sibiu. Night Cross Challenge. Tot e prea cald peste zi. Aproximativ 300 de alergători la startul cursei de 10 km. Cel mai rapid și cîștigător al premiului de 100 euro a fost Claudiu Calborean (Mediaș) – 35min:59sec. Cîștigătoare la fete – Tabita Teușan. Rezultatele complete se găsesc aici.

O zi mai tîrziu și relativ aproape, două crosuri în același oraș, la Brașov. Mai întîi tradiționala cursă umanitară ”Aleargă tu pentru ei!”, a șaptea ediție, organizat de către asociația Hospice – Casa Speranței. Distanța cea mai lungă, 10 km, altfel curse scurte pentru părinți și copii. Detalii aici. Pe de altă parte, la crosul UpDown Run s-a alergat pe distanțe de 4km (unde au fost 50 de finișeri) și 7 km (76 finișeri). Și acest cros a avut un caracter filantropic. Rezultele finale sunt aici.

Triatlon

Sâmbătă 9 iulie, a avut loc Saint Ana Exterra Triathlon, concurs din cadrul Campionatului național de Cross Triatlon. Probele au fost circa 900 metri înot, 23 km bicicletă și 6,2 km alergare, în zona lacului Sf. Ana. Competiția are tradiție, au fost peste 200 de participanți la individual, ștafetă și proba familiy. Cei mai rapizi au fost Monika Koncz – 2h:24min:16sec și Ciprian Bălănescu 1h:55min:23sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Foto: Robert Cadar

Comments

comments

Previous

”Dacă am noroc, nu o să-mi iasă mâinile din umeri”

Next

Energizante sărate de la Isostar (P)

2 comments

  1. Ar trebui sa verifici mai atent datele inainte sa scrii articolul 🙂 La Crosul UpDown Run au fost 50 finisheri la 4 km si 76 finisheri la 7 km, rezultand un total de 126, „doar” de 2 ori si inca putin fata de estimarea din articol.

  2. Îmi pare rău pentru greșeală, nu a fost cu intenție. Cînd am redactat știrea nu erau făcute publice rezultatele oficiale, iar estimarea mea s-a făcut pe baza numărului de concurenți aprobați (cu taxa plătită). Oricum, mulțumesc pentru observație, am făcut modificări în știre.
    PS – Nu era nicio problemă să semnați cu numele real, astfel de observații sunt foarte utile. Interesul meu este doar să informez corect. Nu îmi iese mereu, dar mă străduiesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also