joi, iulie 18 2024

Makau a ratat tentativa sa de a doborî recordul mondial la maraton, la scurt timp după ce a fost acuzat că se dopează. Și dacă tot e vorba despre folosirea substanțelor interzise… Lance Armstrong va fi scos din lista finisherilor maratonului de la New York.

Kenyanul Patrick Makau, deținătorul recordului mondial la maraton (2h:03min:38sec, Berlin 2011) a eșuat duminică în tentativa sa de a coborî sub acest timp. Deși a câștigat maratonul de la Frankfurt, Makau nu a realizat decât 2h:06min:08sec, rezultatul mai slab fiind pus pe seama condițiilor meteo, relatează Running Magazine.

”Picioarele mele nu au fost în cea mai bună formă azi. Pur și simplu nu au reacționat așa cum trebuie. Dar în cele din urmă am găsit forță pentru a câștiga cursa”, a declarat Makau, care a trecut primul linia de sosire doar după ce a recuperat un handicap semnificativ pe ultimii kilometri.

Victoria sa vine la doar câteva zile după ce în presă au apărut informații că mai mulți atleți kenyeni sunt suspectați de folosirea unor substanțe dopante, inclusiv EPO (eritropoetină). Makau a negat orice acuzații.

În schimb, numele lui Lance Armstrong va  fi șters din lista alergătorilor care au reușit să termine maratonul de la New York. ”Și noi ne supunem regulilor agenției americane anti-doping și de aceea va trebui să îl scoatem pe Lance din lista finisherilor”, a declarat Mary Wittenberg, șefa New York Road Runners, citată de Bloomberg.

Lance Armstrong – căruia recent i-au fost retrase cele șapte titluri de câștigător al Tour de France și alte recorduri, în urma unor dovezi clare de dopaj – a terminat un prim maraton la New York în 2006, când a realizat timpul de 2h:59min:36sec. Anul următor el și-a îmbunătățit performanța cu aproape 13 minute, realizând 2h:46min:43sec and clasându-se pe locul 214 la masculin. În 2008, Armstrong a terminat și maratonul de la Boston.

Și dacă tot e vorba de maratoane și recorduri, să menționăm și o știre de la mijlocul săptămânii trecute. Astfel, înscrierile la maratonul de la Berlin – una dintre cursele din circuitul World Major Marathons și care anul viitor va fi la a 40-a ediție – s-au epuizat în doar trei ore și jumătate. Și au fost nu mai puțin de 40 de mii de locuri disponibile…

Comments

comments

Previous

Diagonala Nebunilor. Filmul

Next

Provocarea Balcanilor – 1000km peste Balcani și Dunăre

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also