Info general

Știri pe scurt. Rezultate

Un sfârșit de săptămână cu destul de multe competiții și cu unele rezultate ce merită consemnate.

b
Să începem prin a aminti două rezultate externe. Mai întâi, Paula Todoran a alergat duminică în proba de maraton a Campionatelor Mondiale de Atletism, desfășurate la Beijing, abandonând la km 30. În schimb, ultramaratonistul Robert Hajnal a reușit să se claseze pe locul 9 în cadrul selectului CCC (Courmayeour – Champex – Chamonix/ 101 km, +6000 m diferență de nivel) din cadrul UTM, cu un timp de 12h:55min:36sec. Despre ambele competiții vom reveni pe larg.

Până atunci, să vedem unde, cum, cât și cine a alergat prin țară.

29 august

Corcova, jud. Mehedinți. A treia ediție a Corcova Trail Race. Unul dintre cele mai spectaculoase concursuri de alergare, spectaculos prin faptul că se desfășoară într-o vie, la punctele de alimentare se găsește inclusiv vin, iar alergătorii sunt încurajați să vină costumați. Deși concursul are aparent o latură preponderent jucăușă, nu este deloc ocolit de sportivii profesioniști. Dovadă în acest sens stau câștigătorii probei lungi (21km), Vitalie Gheorghiță – 1h:18min:34sec și Liliana Danci – 1h:36min:15sec. În proba de 15 km primii au fost Ștefan Milota – 1h:10min:17sec și respectiv Elena Bacizu – 1h:37min:14sec. Au terminat concursul 228 de concurenți, dintre care 119 în proba scurtă (46 femei) și 109 în proba lungă (31 femei). Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Harghita. Tot a treia ediție, sub numele de Harghita Trail Running. Trei probe de alergare: maraton (42km, +1700m diferență de nivel), cros (15km, +450m) și traseu family (5km). Cinci alergătoare au terminat proba de maraton, pe primul loc clasându-se Alexandra Băicoianu – 5h:55min:45sec. La masculin, 29 de finișeri, primul sosind Bartha Balint – 4h:13min:20sec. La cros au fost 95 participanți, dintre care 32 de femei. Rezultatele complete pot fi consultate aici.

Sarmizegetusa, jud Hunedoara. A doua ediție (în actuala formulă) a Maratonului Dacilor. Peste 130 de participanți înscriși la cele două probe competitive, de maraton și respectiv semimaraton. A fost organizată și o cursă pentru copii. Rezultatele finale urmează să fie anunțate.

30 august

Rm. Vâlcea. A treia ediție a Maratonului Olteniei, a doua care include și probe de alergare. Două distanțe de parcurs: 21 km (cu 98 finișeri, 24 femei) și cros de 10 km (cu 120 concurenți, 47 femei). În proba cea mai lungă, cei mai rapizi au fost Vitalie Gheorghiță – 1h:34min:09sec și Alina Nițuleasa – 2h:01min:14sec. La cros pe primele locuri au terminat Paul Călinescu – 49min:21sec și Ilinca Tempeanu – 1h:02min:02sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Tg. Mureș. A doua ediție a Semimaratonului Gravity. Competiția a inclus și un cros pe distanța de 9 km și o cursă pentru copii. Circa 200 de participanți. Rezultatele urmează să fie afișate pe site-ul oficial.

Foto: Bogdan Popa / Corcova Trail Race

Comments

comments

>
Previous post

Gata de acțiune cu noile căști wireless Bluetooth Plantronics BackBeat FIT (P)

Next post

Mondialele de Atletism. Maraton fete

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *