miercuri, aprilie 24 2024

Nu, nu e nevoie să mergeți până la Paris pentru a descoperi farmecul lunii aprilie. E suficient să alegeți unde să alergați din informațiile de mai jos.

April

*** Trei (de nu mai mulți!) alergători români o să ia startul, pe 6 aprilie, la o nouă ediție a Maratonului Deșertului (Marathon des Sables), una dintre cele mai cunoscute și mai dificile curse de anduranță din lume.  Cei trei sunt Paul Dicu, Aristide Necula și Cristian Mihai Enășoae. Lor li se mai adaugă și cetățeanul elvețiano-român, Gabriel Laczko,  care este un veteran al acestei competiții. Cu toții speră ca după o săptămână, pe 12 aprilie, să termine cu bine această cursă multi-day, lungă de circa 250 de km.

Pentru doi dintre români, cursa are și un caracter umanitar. Aristide Necula aleargă pentru strângerea de fonduri pentru construcția unei ferme sociale, care va deservi Așezământul social pro-vita „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din comuna Slobozia, județul Giurgiu, în beneficiul a 40 de persoane defavorizate. Prezentarea proiectului, însoțită de modalități de donație și sponsorizare, se găsește aici.

Prezent pentru al patrulea an consecutiv la MdS, Paul Dicu aleargă din nou pentru proiectul Inima Copiilor, ca să strângă bani pentru copiii bolnavi de inima. Detalii despre acest proiect sunt disponibile aici, iar cine dorește să alerge ”alături” de Paul, chiar dacă nu în Sahara, poate afla de aici cum o poate face.

*** Rămăsesem dator cu informații despre o nouă cursă, anunțată oficial acum câteva zile. Astfel, după o întrerupere de patru ani, se reia Maratonul DHL (maratondhl.ro). Startul se va da pe 21 iunie, pe traseul tradițional Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov. Și această competiție are character umanitar, propunându-și strângerea de fonduri pentru proiectul “Educație și Informare împotriva consumului de droguri”, al Organizației Salvați Copiii România. Probe: maraton, semimaraton și ștafetă.

*** Luna aprilie se anunță extrem de aglomerată pentru alergători. Numai în acest week-end sunt patru competiții oficiale și o alergare umanitară: semimaratonul Brașov, Crosul Volunteers Fest (Pădurea Băneasa), Ultimate Mudness (alergare cu obstacole, tot Pădurea Băneasa), Forest Run (Pădurea Cernica) și În pas cu Paul (caracter umanitar).  Pentru o listă completă a concursurilor lunii aprilie puteți folosi calendarul de pe prima pagină a Alerg.ro (coloana stânga) sau informațiile de pe site-ul Maraton.Info.ro.

*** Mai jos este ”audibilă” legătura dintre luna aprilie și Paris

Comments

comments

Previous

Din costum în pijamale. Tot în alergare

Next

Știri pe scurt. La munte, cu obstacole și pe șosea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also