Info general

Tinerii sunt încurajați să facă sport

Plenul Senatului a adoptat, pe 17 octombrie, o iniţiativă legislativă care prevede ca tinerii sub 14 ani să aibă acces gratuit la competiţiile sportive interne, relatează agenția Mediafax. Prin această măsură se dorește încurajarea tinerilor să practice un sport.

„Din păcate, într-o societate în care tehnologia informaţiei s-a dezvoltat fulgerător, copii preferă să joace jocuri video, să navigheze pe internet sau să se uite la televizor, în loc să practice un sport sau exerciţii fizice. Această iniţiativă legislativă îşi propune să reprezinte o încurajare a participării la competiţiile sportive, prin acordarea accesului gratuit tinerilor sub 14 ani la competiţii. Această facilitate va constitui o motivaţie în plus pentru practicarea unui sport”, se arată în expunerea de motive a legii.

Propunerea legislativă completează Legea educaţiei fizice şi sportului şi urmează să fie supusă votului Camerei Deputaţilor.

Foto: Mihaela Dumitrașcu

Comments

comments

>
Previous post

Ceva mister la mijloc... Gebr s-a răzgîndit

Next post

"Ieși afară". Nu, nu i se spune președintelui Băsescu!

Alerg.ro

Alerg.ro

2 Comments

  1. […] Pentru a combate obezitatea în rândul tinerilor români, Plenul Senatului a adoptat în noiembrie 2010 o iniţiativă legislativă care prevede ca tinerii sub 14 ani să aibă acces gratuit la competiţiile sportive interne. […]

  2. […] Pentru a combate obezitatea în rândul tinerilor români, Plenul Senatului a adoptat în noiembrie 2010 o iniţiativă legislativă care prevede ca tinerii sub 14 ani să aibă acces gratuit la competiţiile sportive interne. […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *