miercuri, septembrie 28 2022

[Adi Dohotaru]

Am ieșit din nou pe podium la Crosul de Noapte din Parcul Central din Cluj. Locul III.

Sunt bucuros că în ciuda frigului am luat parte peste 800 de persoane la start la cele două probe, de 4 și de 10 km.

cj

Mai erau alte cîteva sute de susținători, semn că evenimentul în special și sportul de masă în general cresc vizibil de la an la an în România după două decenii de letargie. Văd astfel de acțiuni drept investiții pe termen lung în sănătate.

La competiție am alergat cu un tricou cu Parcul Între Lacuri (Parcul Est), din care s-a realizat aleea pietonală în jurul mall-ului și baza sportivă pe spațiul cartodromului.

Dar mai sunt 50 de hectare care trebuie amenajate pentru a avea cel mai mare parc al orașului.

Voi face lobby și la nivel central pentru proiect, mai ales că am câștigat nominalizarea pentru alegerile parlamentare în USR Cluj cu un program care accentuează, printre altele, înțelegerea sănătății și ca prevenție prin servicii publice de calitate: „Sănătatea publică la noi pune prea puțin accentul pe prevenție. Susțin încurajarea creării de spații publice și verzi, baze sportive, sporirea numărului de ore de educație fizică și îmbunătățirea calității lor, sprijinirea cluburilor sportive publice și a activității fizice în programele de tip Școală după Școală. Dacă prin activism civic am reușit menținerea unor parcuri și a unor alei pietonale, dar și crearea altora noi, prin participare politică trebuie să ridicăm ștacheta”.

Nota editorului:

O informație în prelungirea textului de mai sus. Primăria Cluj a finalizat lucrările la Complexul Sportiv Gheorgheni care urmează să fie dat în folosință clujenilor, gratuit. Atletism, fotbal, tenis, baschet, sunt doar câteva sporturi ce pot fi practicate în acest complex. Detalii și imagini aici.

 

Foto: Pan Ioan / Crosul de Noapte

Comments

comments

Previous

Multora le place virtual

Next

Știri pe scurt. Cîteva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also