joi, aprilie 18 2024

Încet, încet vine și iarna. Cătinel, cătinel, încă se mai aleargă în unele curse oficiale.

Cros

Brașov. Este una dintre cea mai longevivă cele mai longevive competiții de alergare din România, ajungând la ediția a 27-a. ”Crosul 15 Noiembrie” se organizează pe un traseu lung de aproximativ 5 km, urmând drumul parcurs de  participanţii la revolta anticomunistă a muncitorilor braşoveni din 15 noiembrie 1987. Anul acesta, la concurs au participat numeroși sportivi legitimați, pe lângă amatori și copii, atrași de premiile în bani. La băieți a câștigat kenyanul Kimanyao Hillany (cel mai bun român a fost Nicolae Soare, venit pe locul 2) iar la fete cea mai rapidă a fost Ancuța Bobocel. Rezultatele sunt disponibile aici.

Cluj. Chiar dacă nu are tradiția evenimentului de la Brașov, ”Crosul de Noapte”  (ajuns totuși la ediția a IX-a) a strîns la start nu mai puțin 829 de participanți care au alergat în Parcul Central din Cluj. Au fost două probe, de 4km și respectiv 10 km. În proba cea mai lungă, primii au terminat Ingrid Mutter – 38min:46sec și respectiv Ionuț Marius Dumitru – 33min:30sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

2

Triatlon

„Apă, multă apă”, acesta ar putea să fie motoul ediției a III-a a evenimentului Triatlonul Aradului, desfășurat pe 12 noiembrie. Cu toată vremea ploioasă, 214 amatori de mișcare și-au dovedit curajul și anduranța și au participat la cele trei curse propuse de acest concurs: Triatlonul Multisport ( 10 km ciclism, 5 km alergare, 400 m înot), Triatlonul Alfa, pentru copii (2 km ciclism, 2 km alergare, 200 m înot) și Cros  2 km. Cele două curse de triatlon au avut 166 de participanți iar la alergarea de 2 km au fost 48 de concurenți. Cîștigători la triatlonul seniorilor au fost Tiberiu Purcari și Daniela Lavinia Torok. Rezultatele complete se pot vedea aici.

În încheiere, să spunem că la doar la o săptămînă după ce a terminat 1000km Balkan Charity Challenge, eternul maratonist Victor Vlad a obținut un rezultat de remarcat la maratonul Nice-Cannes, unul dintre cele mai frumoase din Europa. El a obținut locul 2 (din 1266 de sportivi) la categoria +50 de ani, cu un timp de 2h:45min:44sec. În clasamentul general a ocupat locul 37, din aproape 7.000 de concurenți. Și tot din categoria ”oldies, but goldies”: Ioan Moisă a reușit să se claseze pe locul 34 la general în cadrul Athens Classic Marathon, cu un timp de 2h:46min:12sec.

Foto: Triatlonul Aradului

Comments

comments

Previous

Un cros. Ca o opțiune politică

Next

Nurofen, fratele meu

3 comments

  1. Competiția de la Brașov nu este cea mai longevivă. Crosul Unirii de la Alba Iulia, sâmbătă 19 nov va avea loc pentru a 48-a oară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also