sâmbătă, iulie 13 2024

– Atleții români au obținut rezultate foarte bune la Campionatele balcanice de alergare montană care au avut loc pe 11-12 iunie la Dimitrovgrad, în Serbia. Astfel, la feminin Cristina Alexandra Frumuz a ocupat locul 1 cu timpul de 36min:52sec (distanța de 8 km), in timp ce la masculin Ionuț Zincă a cîștigat detașat proba seniorilor, pe distanța de 11.4km (timp de 45min:46sec). La echipe seniori, România a câștigat medalia de aur la feminin și argintul la masculin. În competiția juniorilor, Denisa Ionela Dragomir și Rebeca Rus au cîștigat medaliile de argint, respectiv bronz, în timp ce la băieți Istvan Szobolcs Gyorgy a cîștigat medalia de bronz. Pe echipe România a obținut aurul cu echipa de junioare și argintul cu echipa de juniori masculin. La competiție au participat alergători din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia, România, Serbia și Turcia.

– Campioana olimpica la maraton Constantina Diță a fost prezentă în weekend-ul trecut în India, în calitate de Event Ambassador pentru cursa de alergare pe șosea TCS World 10K din Bangalore, relatează Gazeta Sporturilor.
Evenimentul a adunat la start peste 20.000 de alergători. În plus, Constantina Diță a susținut o conferință de presă și s-a întîlnit cu 100 dintre cei mai buni tineri atleți din India și cu antrenorii lor.

– Circuitul celor mai importante curse de maraton din lume (care include competițiile din Berlin, Boston, Chicago, Londra și New York), cunoscut pînă acum ca World Marathon Majors va purta numele regretatului atlet kenian Samuel Wanjiru, relatează presa locală. Prezent la înmormîntarea lui Wanjiru, care a avut loc în week-end, directorul de cursă al maratonului de la Londra a declarat că a fost luată această decizie pentru a marca memoria „unuia dintre cei mai mari maratoniști din lume”. Wanjiru, 25 de ani, fost campion olimpic și cîștigător al mai multor curse importante, a decedat luna trecută în condiții încă ne-elucidate pe deplin.

Comments

comments

Previous

“Extremiștii” din Vama Veche

Next

Diagonala nebunilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also