luni, iulie 22 2024
Prima alergare a anului în pădurea Băneasa. Distanțe pentru toate gusturile și puterile. Plus o cauză specială care poate fi sprijinită

În 24 martie, va avea loc prima cursă de alergare din acest an din pădurea Băneasa. Peste 500 de participanți sunt deja înscriși la cea de-a treia ediție a Băneasa Forest Run. Înscrierile se pot face pe site-ul http://www.baneasaforestrun.ro/, iar locurile sunt limitate la 1.500 de alergători pentru toate probele.

Noutatea cu care vin organizatorii la a treia ediție o constituie proba de 3 km, Greenfield Family Run, o tură necompetitivă, populară, care se adresează celor care vor să facă mișcare în natură pe o distanță accesibilă, se arată într-un comunicat de presă. În același timp, aceasta reprezintă un bun prilej pentru cei care vor să petreacă timp împreună cu familia, întrucât copiii pot participa gratuit, alături de părinții lor înscriși la această probă, beneficiind de număr și kit propriu.

Bineînteles, pentru cei care vor să se bucure de pădure se pot înscrie la deja consacratele curse de cros, 11 kilometri și semimaraton, 21 de kilometri.

Și la această ediție a Băneasa Forest Run alergătorii pot sprijini o cauză socială. Donațiile de la ediția din 24 martie merg către MagicCamp, pentru ca 10 copii bolnavi de cancer să poată beneficia de una dintre aceste tabere. Este nevoie de aproximativ 12.000 de lei pentru ca acest lucru să se poată întâmpla.

Alergătorii pot dona o sumă la alegere la înscrierea pe site sau pot dona direct pe platforma Galantom, la pagina creată special pentru acest eveniment: http://magicamp.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=7356

”Zece copii cărora boala aceasta nemiloasă le-a furat copilăria pot avea o săptămână de bucurie, de zâmbete și de joacă cu ajutorul tău. Faptul că Băneasa Forest Run a ales încă o dată drept cauză copiii care duc una dintre cele mai grele lupte – cea împortiva cancerului – contează enorm pentru acești mici luptători. Suntem onorați și bucuroși să continuăm acest parteneriat pe care sperăm să îl transformăm în tradiție”, spune  Bogdan Ciuhat, director tabără MagiCamp.

Băneasa Forest Run este despre alergare de plăcere, despre mișcare în natură pe potecile pădurii din oraș, despre socializare cu ceilalți participanți la finalul cursei, într-o atmosferă prietenoasă. La startul celei de-a doua ediții din 2018 s-au aliniat peste 1.000 de alergători.

”Comunitatea alergătorilor de plăcere este din ce în ce mai mare în București și în țară. Iar acest lucru este un semn de evoluție pentru societatea noastră. Alergarea în natură, în pădure, aduce un plus de plăcere si de sănătate, iar pădurea Băneasa este atât de aproape și de accesibilă, avem startul din stația de autobuz, practic, încât e și păcat, ca alergător, să ratezi o astfel de ocazie. De aceea, îi îndemn pe toți să vină să alerge pe potecile pădurii Băneasa, pădurea din oraș”, crede Theodor Manolache, organizator al competiției.

Partenerii competiției sunt Greenfield Residence, ZUZU, Barilla, Borsec, World Class, Carrefour, Columbia, Generali.

Comments

comments

Previous

Eco a murit, trăiască Eco

Next

Pe Scurt. Primul român la 1000 mile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also