Info general

Pe Scurt. Primul român la 1000 mile

# Ultramaraton

Pe 3 februarie, ultramaratonistul Nicu Buceanu a devenit primul român care a reușit să parcurgă distanța de 1000 de mile în cadrul unui concurs de alergare.

La Atena, în timpul Festivalului Internațional de Ultramaraton, Nicu Buceanu a ajuns la capătul a 1609km, parcurși într-un timp de 379h:49min:36sec (sau 15 zile și aproape 20 de ore) de alergare. În acest timp, Buceanu a avut două momente mai dificile, în ziua a 11-a, cînd a acuzat o stare de răceală și a ieșit de pe traseu timp de aproape 14 ore, și două zile mai tîrziu, cînd a avut nevoie de un moment de recuperare psihică, pentru a putea continua.

Un alt român, Adrian Bonțiu a parcurs și el 1114 km în 383h:53min. Concursul din capitala Greciei, ajuns la a 14-a ediție, a fost cîștigat de polonezul Pawel Zuk, care a parcurs tot 1609km, dar în 356 de ore. Toate rezultatele se găsesc aici.

Maraton
Pe 2 februarie a avut loc a opta ediție a Maratonului Zăpezii de la Râșnov. Cursa de 42 km a fost alergată compact de 13 maratoniști. A fost organizată și o cursă populară pentru copii. Mai multe detalii pe site-ul organizatorului, ilierosu.ro.

Comments

comments

>
Previous post

Băneasa Forest Run. Alergare și implicare

Next post

Alb, tînăr. Și un nou record european la semimaraton

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *